У Міносвіти скаржаться на «проросійський тиск» на авторів підручників з історії
Категорія
Україна
Дата публікації

У Міносвіти скаржаться на «проросійський тиск» на авторів підручників з історії

У Міносвіти скаржаться на «проросійський тиск» на авторів підручників з історії
Джерело:  Еспресо

Глава Міністерства освіти і науки Лілія Гриневич розповіла про факти тиску, який здійснюється на авторів підручників з історії України. Про це міністр розповіла в інтерв’ю телеканалу «Еспресо», інформує ONLINE.UA.

За словами Лілії Гриневич, прихильники реваншистських ідей прагнуть впливати на українську освіту, медіа та політику з метою применшення фактів російської агресії.

«Наприклад, учора одному з моїх колег, автору «Новітньої Історії України» – підручника для 11-го класу, який вже отримав гриф міністерства – зателефонували і сказали: «Вы должны изменить в вашем учебнике «русско-украинская война» на «гражданский конфликт». Коли він сказав «Я не буду цього робити і мій підручник уже отримав гриф Міністерства освіти, йому відповіли: «Но сейчас ситуация идеологически меняется!», – повідомила міністр.

На думку Гриневич, ця ситуація є дуже тривожною, оскільки свідчень можливого реваншу більшає з кожним днем.

Як відомо, тезу про «громадянський конфлікт між українцями» як оцінку подій 2014-2018 рр. вперше представив громадськості одіозний олігарх Ігор Коломойський. Про це він заявив в інтерв’ю журналістам Bihus.info, яке було показане 2 травня 2019 року. За словами Коломойського «на сході України воюють українці з українцями».

Нагадаємо, що позавчора політичний експерт пояснив, навіщо РФ спровокувала кризу в Грузії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?