Мінсоцполітики назвало розміри субсидій на опалювальний сезон
Категорія
Економіка
Дата публікації

Мінсоцполітики назвало розміри субсидій на опалювальний сезон

Мінсоцполітики назвало розміри субсидій на опалювальний сезон
Джерело:  online.ua

За даними Мінсоцполітики, цього опалювального сезону субсидії отримуватимуть близько 3 мільйони домогосподарств. Їх розмір варіюватиметься від двох до п'яти тисяч, але середнім вважається перший показник. У відомстві додали, що для  80% отримувачаів субсидії її було перепризначено автоматично. 

Джерело: пресслужба відомства

Для отримання субсидії звернутися можна в один із зручних способів, які домогосподарства вибирають самостійно:

  • звернутися до представника територіальної громади або ЦНАПу,

  • звернутися до органу соціального захисту населення шляхом відправлення документів через «Укрпошту»,

  • онлайн на сайті Мінсоцполітики (потрібно мати електронні засоби ідентифікації).

Нещодавно очільниця міністерства Марина Лазебна розповіла про те, як дізнатися про призначення субсидії онлайн. Людина може, не виходячи з дому, самостійно перевірити, чи призначена їй субсидія за даними Єдиного державного реєстру одержувачів житлових субсидій.

Цей реєстр знаходиться за цим посиланням.  Шукати інформацію радять за власною адресою в алфавітному порядку, обравши область, населений пункт, вулицю, номер будинку та квартири. Є можливість перевірити, чи призначена субсидія, на який термін, а також дізнатися про суми щомісячних нарахувань. Інформацію оновлюють один раз на місяць.

Щоправда, міністерка попередила, що органи які призначають субсидії, можуть висунути вимогу щодо повернення виплат. У випадку відсутності добровільної згоди, можуть почати й судову тяганину.

Вчора у Мінсоцполітики уточнили, що отримання тисячі гривень повністю вакцинованими громадянами за програмою «єПідтримка» не впливає на призначення житлової субсидії, оскільки ця виплата є одноразовою, і не враховується до сукупного доходу домогосподарства.

Оформлення субсидії на порталі "Дія" 

Два тижні тому на порталі "Дія" з'явилася можливість оформити субсидії в онлайн-режимі. Ось що про це розповів прем'р-міністр Денис Шмигаль:

Тепер на порталі "Дія" можна оформити субсидії, подати заявку на призначення або перерахунок пенсії, отримати довідки ОК-5 та ОК-7. Більше не потрібно приносити купу паперів або сидіти у чергах, щоб отримати ці послуги... Досить заповнити анкету, подати заявку або згенерувати потрібну довідку у кілька кліків.

Читайте також:

  • У Європі стрімко росте ціна на газ. Чого чекати Україні

  • Акції Газпрому рекордно подорожчали на тлі зростання цін на газ в Європі

  • Криза цін на газ провокує банкрутство компаній у Великій Британії: важливі подробиці читайте в нашому матеріалі

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?