Мінцифри анонсувало запуск опитувань та петицій в "Дії"
Категорія
Технології
Дата публікації

Мінцифри анонсувало запуск опитувань та петицій в "Дії"

Мінцифри анонсувало запуск опитувань та петицій в "Дії"
Джерело:  online.ua

Міністерство цифрової інформації планує запустити в додатку "Дія" послуги опитувань та петицій з 8 лютого.

Джерело: Телеграм Михайла Федорова

Нові послуги в додатку "Дія"

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров повідомив, що послуга опитувань буде доступна з 8 лютого.

Ми на Diia Summit 8 лютого запускаємо опитування, як елемент прямої демократії, – заявив міністр.

За його словами, майже 14 млн користувачів «Дії» зможуть взяти участь в цьому опитуванні.

Федоров додав, що у додатку будуть також електронні петиції, за допомогою яких українці зможуть напряму звернутися до міського голови.

Ви, наприклад, хочете вирішити питання ям на дорозі рідної вулиці, створюєте петицію, збираєте кілька тисяч голосів у «Дії» від своєї громади. І тоді міський голова по закону зобов’язаний особисто відповісти на вашу петицію, – каже Федоров.

8 лютого відбудеться Diia Summit, де буде презентовано більше 10 нових цифрових послуг. Зокрема, це зміна місця реєстрації на всю країну, послуги для пенсіонерів та водіїв, нові сповіщення в Дії, оновлений Дія.Підпис. Також спеціальний податковий режим для IT-індустрії Дія.City та інші цифрові проєкти й ініціативи.

Михайло Федоров (фото — facebook.com/mykhailofedorov.com.ua)

У "Дії" вже можна додати сертифікат про бустерну вакцинацію

Бустер відображається у міжнародному сертифікаті у програмі. Після того, як ви отримали 3 дозу вакцини, заново згенеруйте свої сертифікати. Вони оновляться – і в міжнародному з'явиться бустерна доза, а у внутрішньому зміниться термін дії – триватиме до 270 днів із моменту внесення 3 дози, - повідомив Федоров.

У Дії вже згенеровано понад десять мільйонів «зелених» COVID-сертифікатів.

Нагадаємо, що раніше в "Дії" з’явилася функція сповіщень про перевірку кредитної історії. Функція буде працювати за замовчуванням та захистить українців від шахраїв.

Як зазначив міністр, якщо в додатки приходить сповіщення, що на вас взяли кредит, який ви не брали, то додаток дозволить перейти за посиланням до Бюро кредитних історій та написати скаргу. А якщо побачите сповіщення, що, наприклад, банк перевіряє вашу кредитну історію з метою відкрити кредит, ви можете зв’язатись з установою для з’ясування деталей.

Читайте також:

  • Мінцифри розкрило єдину умову для перших електронних виборів.

  • Мінцифри анонсувало "революційні послуги" для додатку Дія.

  • В "Дії" запускають нову функцію. Більше не треба буде крутити головою для ідентифікації

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?