Мінцифри звернулося до Meta через блокування дописів про злочини РФ у соцмережах
Категорія
Технології
Дата публікації

Мінцифри звернулося до Meta через блокування дописів про злочини РФ у соцмережах

Мінцифри звернулося до Meta через блокування дописів про злочини РФ у соцмережах
Джерело:  online.ua

Міністерство цифрової трансформації України звернулося до компанії Meta, яка володіє Facebook та Instagram, щодо постійного блокування контенту, що стосується російського вторгнення.

Джерело: Мінцифри

Мінцифри звернулося до Meta

У Мінцифри зазначають, що українські блогери, журналісти та активісти часто стикаються з блокуванням контенту про російське вторгнення у Facebook та Instagram. Попри те, що Мінцифри допомагає розблоковувати пости та акаунти, це не вирішує проблему глобально.

Там розповіли, що контент блокується через автоматичні алгоритми, неякісне модерування та надмірну активність російських ботів, що скаржаться на публікації.

Через це Мінцифра звернулася з листом до Президента з глобальної політики корпорації Meta Ніка Клегга щодо модерації українського контенту.

У той час, коли російська пропаганда залишається в полі зору, пости української медіаспільноти стали чутливим контентом для світу. Соцмережі створені для того, щоб розповідати правду. Але не можемо це робити достатньо коли політики соціальних мереж створені лише для мирного часу. Ми розуміємо політику Meta щодо ненависті, але вважаємо несправедливим блокування акаунтів та приховування постів. Ми знаємо, що Україна переможе. Але із вашою допомогою це станеться набагато швидше, - сказав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Головним проханням листа є відкриття для українських користувачів правила з модерації українського контенту. А також просять поділитися списком заборонених слів, які сприймаються системою як неприйнятні. Це дозволить уникнути масових блокувань.

У Мінцифри нагадали, що Meta підтримує Україну з перших днів війни. Компанія продемонструвала свою проукраїнську позицію і зробила доступним Facebook для iOS українською. А цього тижня разом з Дія.Бізнес запустила навчальну платформу для місцевого бізнесу, де підприємці можуть безоплатно проходити курси і тренінги від компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?