Мінус одна гаубиця: ЗСУ вперше застосували проти окупантів ударні безпілотники Bayraktar
Категорія
Україна
Дата публікації

Мінус одна гаубиця: ЗСУ вперше застосували проти окупантів ударні безпілотники Bayraktar

Мінус одна гаубиця: ЗСУ вперше застосували проти окупантів ударні безпілотники Bayraktar
Джерело:  online.ua

У вівторок, 26 жовтня, українські військові на фронті вперше застосували ударні безпілотні літальні апарати Bayraktar проти російсько-окупаційних військ. Про це написав на своїй сторінці в Facebook військовий журналіст, головний редактор видання “Цензор.НЕТ” Юрій Бутусов.

Джерело: Facebook Бутусова.

“Запам'ятайте цей історичний день! 26 жовтня 2021 року – перше бойове застосування ударних безпілотників «Байрактар» на Донбасі! Сьогодні батарея російських гаубиць Д-30 розпочала черговий обстріл позицій української 93-ї механізованої бригади в районі Гранітного. Від вогню цієї батареї загинув воїн 93-ї бригади. Зупинити ворога дипломатичними методами, як завжди, не вдалося. Росіяни розгорнули батарею прямо на дорозі, без жодних укриттів, у повній впевненості у своїй безкарності”, - розповів Бутусов.

За його словами, ЗСУ вперше для контрбатарейної боротьби направили в район бою «Байрактар», і керована бомбою російська гаубиця була знищена. Також він наголосив, що російські війська виявилися безсилі проти українського озброєння.

“Російська ППО та засоби РЕБ були розгорнуті в даному районі, але росіяни не змогли поставити перешкоди, не змогли збити та не змогли навіть виявити «Байрактар». Після цього удару розрахунки російських гармат розбіглися кущами, і більше ця батарея вже не стріляла”, - пише Бутусов.

Наказ про застосування "Байрактару", за інформацією журналіста, дав головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“Сьогодні “Байрактар” відпрацював по артбатареї противника. Бо за**бали. Мінус одна гармата із відстані понад 11 км. Спасибі платникам податків, коштом яких була здійснена закупівля “Байрактарів”: в шматках зігнутого металу, крові й нутрощах “абізян” є і ваш вклад. Слава Збройним силам!”, – написав про застосування “Байрактар” у Фейсбуці учасник АТО, письменник Мартін Брест (Олег Болдирєв).

Україна отримала “Байрактари” цього року

Нагадаємо, про купівлю ударних безпілотників “Байрактар” Україна почала домовлятися з Туреччиною в листопаді 2018 року.

“Укрспецекспорт” і турецька компанія Baykar Makina підписали договір про закупівлю їх для ЗСУ в січні 2019 року. Наприкінці вересня 2019 року в Туреччині відбувся випуск українських військових операторів ударних БПЛА Bayraktar TB2.

У середині липня 2021 року військово-морські сили ЗСУ отримали перший ударний безпілотний комплекс Bayraktar TB2.

Читайте також:

  • ЗСУ оприлюднили статистику загиблих цьогоріч на Донбасі воїнів ООС.

  • Головнокомандувач ЗСУ заявив про готовність звільняти окупований Донбас.

  • Війська РФ знаходяться біля українських кордонів — попередження ЗСУ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?