Головнокомандувач ЗСУ заявив про готовність звільняти окупований Донбас
Категорія
Україна
Дата публікації

Головнокомандувач ЗСУ заявив про готовність звільняти окупований Донбас

Головнокомандувач ЗСУ заявив про готовність звільняти окупований Донбас
Джерело:  online.ua

Не зважаючи на те, що на сьогодні у пріоритеті дипломатичне врегулювання конфлікту на Донбасі, ЗСУ мають бути готовими і до наступу. На запитання про те, чи є заборона з Києва стріляти у відповідь Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний відповів, що заборон такого роду немає. Він зазначив, що командири мають застосовувати всі наявні сили і засоби, наявні методи, які в них є, для того, щоб зберегти життя та здоров’я своїх підлеглих.

Джерело: Радіо Свобода

Коментуючи можливість Збройних Сил щодо повернення територіальної цілісності України шляхом бойового відбиття противника з Донбасу, Залужний заявив:

“Станом на сьогодні, окрім дипломатичного шляху, вирішення цієї проблеми немає. Але ми маємо розвиватися, тренуватися і готуватися у тому числі до наступальних дій, щоб бути готовими для того, щоб силовим шляхом звільнити нашу окуповану територію».

За інформацією української розвідки наразі на кордоні з країною вже не один рік перебуває близько 37 тисяч бойовиків, вони в основному сконцентровані на Донбасі, 3 тисячі з яких - військовослужбовці Російської Федерації.

Крім того, після завершення практичної частини нещодавніх російсько-білоруських мілітарних навчань «Захід-2021», у прилеглій до України Ростовській області РФ також присутні 19 батальйонно-тактичних груп кожна з яких налічує приблизно по одній тисячі військовослужбовців.

Навчання Rapid Trident за участю країн НАТО

Зі свого боку, в Україні наразі тривають навчання Rapid Trident в рамках програми «Партнерство заради миру». В них беруть участь військовослужбовці країн НАТО. Проведення таких навчань носить превентивний характер і головнокомандувач Залужний зазначає, що їх проведення на території України – не лише показовий факт, але й свідчить про ефективність впровадження оновлених стандартів в ЗСУ.

“У цьому році вперше в наших штабах будуть працювати офіцери штабної ланки з 15-ти країн. Ми до цього залучаємо майже всі полігони. В практичній частині ми будемо залучати і персонал, і озброєння, військову техніку, і літаки, і вертольоти з країн НАТО, а також наших партнерів, які не є членами НАТО. Тому в цьому плані такі навчання для нас будуть досить показові” – зазначив він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?