Команда Путіна влаштувала новий демарш після рішення Франції
Категорія
Політика
Дата публікації

Команда Путіна влаштувала новий демарш після рішення Франції

Команда Путіна влаштувала новий демарш після рішення Франції
Джерело:  online.ua

24 вересня офіційно стало відомо, що російська делегація не поїде на осінню сесію ПАРЄ у зв'язку з тим, що команда французького лідера Еммануеля Макрона не визнає скандальну російську вакцину "Супутник V". Про демарш офіційної Москви повідомив очільник делегації РФ в Асамблеї Петро Толстой.

Джерело: Telegram-канал Петра Толстого

Російська делегація не поїде на сесію ПАРЄ через "Спутнік V"

"На тлі налагодження взаємодії між Росією і органами Ради Європи уряд Франції намагається обмежити переміщення членів російської делегації по Страсбургу під приводом санітарних заходів, які вживає французька влада по боротьбі з пандемією: на території цієї країни не визнають вакцину "Спутнік V". У створених умовах делегація Росії в Страсбург не поїде, стежити за роботою будемо дистанційно", - заявив представник команди Володимира Путіна.

На переконання російського політика, офіційна Москва ставить російську владу в дискримінаційне становище" в порівнянні з колегами з інших країн.

За словами Толстого, РФ всім європейцям, які приїжджають, забезпечує "нормальні умови для роботи" і "не закриває людей на карантин".

Окрім того, Москва почала вимагати у Ради Європи "вплинути на владу Франції" з метою "не допустити сегрегації" національних делегацій за ознакою застосування в країнах тієї чи іншої вакцини від коронавірусу.

Як уже згадувалося раніше, команда очільника Кремля Володимира Путіна образилися на ПАРЄ за "дискримінацію" їхньої делегації через "Спутник V". Що важливо розуміти, зі схожою проблемою зіткнувся щеплений "Спутником" головний угорський дипломат Петер Сійярто – для особистої присутності на осінній сесії 76-ї Генасамблеї ООН вимагали щеплення вакцинами, визнаними ВООЗ або у США.

Нагадаємо, осіння сесія ПАРЄ пройде з 27 по 30 вересня.

Читайте також:

  • У МОЗ оголосили про отримання інноваційної техніки для виявлення нових штамів COVID-19.

  • У ВООЗ уточнили причини невизнання російської вакцини "Спутник V".

  • Дослідники назвали нову небезпеку коронавірусу для дітей.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?