Глава Європарламенту закликав прийняти в Євросоюз чотири країни
Категорія
Світ
Дата публікації

Глава Європарламенту закликав прийняти в Євросоюз чотири країни

Глава Європарламенту закликав прийняти в Євросоюз чотири країни
Джерело:  online.ua

Глава Європарламенту Давид Сассолі закликає Євросоюз надати членство Албанії, Північній Македонії, Сербії та Чорногорії. На його думку, включення в ЄС країн Західних Балкан буде вигідним для всієї Європи.

Джерело: Radio Liberty

6 червня в інтерв'ю медіа групі Funke Сассоли назвав можливе розширення ЄС "позитивним проєктом миру і процвітання". Але глава ЄП нагадав, що членство країн Західних Балкан буде залежати від їх відповідності критеріям для вступу в Євросоюз.

"ЄС вже веде переговори про вступ з Чорногорією і Сербією, а Албанія і Північна Македонія є офіційними кандидатами. Північна Македонія минулого місяця отримала підтримку Австрії, Чехії та Словенії, щоб почати переговори з ЄС", - розповів Сассоли.

Він підкреслив, що те, як скоро західно-балканські країни стануть частиною ЄС, залежить від успішності впровадження реформ, необхідних для європейської інтеграції.

Вступ України до Євросоюзу

Україна прагне вступити до Євросоюзу ще з кінця 2013 року. З 2014 року європейський курс держави затверджений на законодавчому рівні.

Влітку 2019 року президент України Володимир Зеленський заявив, що Україна вже є частиною європейської сім'ї, а євроінтеграція - це основне прагнення українського народу.

За планом, Україна подасть заявку на вступ до ЄС в 2024 році. Зеленський вирішив заздалегідь заручитися підтримкою союзників. Він запропонував підписати декларацію про підтримку вступу України в Євросоюз президентам іншим країн. Стверджує, що кілька країн вже підписали цей документ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?