Естонія офіційно взяла на себе зобов'язання підтримати вступ України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

Естонія офіційно взяла на себе зобов'язання підтримати вступ України в ЄС

Естонія офіційно взяла на себе зобов'язання підтримати вступ України в ЄС
Джерело:  online.ua

19 травня президент України Володимир Зеленський провів переговори з естонською прем'єркою Каєю Каллас. За підсумками зустрічі вони підписали спільну заяву щодо пріоритетних напрямів двостороннього співробітництва, в якій Естонія офіційно взяла на себе зобов'язання підтримати вступ України в ЄС.

Джерело: Офіс президента України

"Україна завжди в серці естонського народу. І ми завжди максимально намагаємося підтримати Україну на всіх можливих майданчиках - це Європейський Союз, НАТО, ООН", - заявила Каллас.

Також вона підтвердила, що естонська сторона приєднається до співпраці в рамках саміту Кримської платформи, який відбудеться в Києві 23 серпня 2021 року.

Зеленський в свою чергу подякував естонській стороні за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, зокрема в контексті непостійного членства Естонії в Раді Безпеки ООН в 2020-2021 роках, а також за постійну допомогу в медичній реабілітації українських військовослужбовців і за виділення фінансової допомоги в розмірі 500 тис. євро на гуманітарні цілі в Донецькій і Луганській областях.

Які країни підтримують вступ України до Євросоюзу

Естонія стала четвертою країною, яка офіційно взяла на себе зобов'язання підтримати вступ України в ЄС, раніше аналогічні декларації підписали президент Латвії Егілс Левітс, глава Литви Гітанас Науседа і польський лідер Анджей Дуда.

Ця декларація була створена владою України, яку український лідер пропонує підписати країнам-партнерам і членам ЄС. Зокрема, декларацію про підтримку прагнення України вступити в ЄС Зеленський запропонував вже також підписати президенту Франції Еммануелю Макрона. В Парижі поки ознайомлюється з документом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?