ЄС відреагував на євроінтеграційний союз України, Грузії, Молдови
Категорія
Політика
Дата публікації

ЄС відреагував на євроінтеграційний союз України, Грузії, Молдови

ЄС відреагував на євроінтеграційний союз України, Грузії, Молдови
Джерело:  online.ua

Створення “Асоційованого тріо” України, Грузії та Молдови не залишилося без уваги в Євросоюзі - офіційний Брюссель позитивно оцінив організацію такого формату для співпраці на шляху євроінтеграції.

Джерело: Інтерфакс-Україна

За словами представника дипломатичної служби ЄС Пітера Стано, у Брюсселі поважають та поділяють прихильність інтеграційним процесам у згаданих державах-засновниках формату.

“Європейський Союз визнає європейські устремління та європейський вибір асоційованих партнерів - Грузії, Республіки Молдова та України. Ці країни є близькими сусідами ЄС і партнерами в межах Східного партнерства. Всі наші сусіди суверенні й незалежні. Ми поважаємо їхній вибір, пріоритети зовнішньої політики і стратегічні цілі, зокрема підписання між ними меморандуму щодо посилення співпраці в галузі європейської інтеграції”, - наголосив Станом.

Він додав, у Євросоюзі за допомогою наявних домовленостей щодо асоціації, зокрема поглиблені та всеосяжні зони вільної торгівлі, виступає за зміцнення політичної співпраці та економічної інтеграції з цими трьома державами - Україною, Грузією, Молдовою.

“Європейський Союз підтримує кожну з цих країн в їхніх процесах реформ і перетворень, вкладаючи значний час, фінансову і технічну допомогу для того, щоб забезпечити відчутні блага і поліпшення життя громадян. Ми зосереджені на повному виконанні наших відповідних угод про асоціацію, щоб повною мірою використовувати надані ними можливості”, - резюмував дипломат.
Асоційоване тріо України, Грузії та Молдови

Про створення нового формату, покликаного пліч-о-пліч досягати євроінтеграції та допомагати один одному оголосив напередодні міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Україна, Грузія і Молдова мають особливий статус асоційованих партнерів у відносинах з ЄС. Ми всі зробили наш європейський вибір, підписали угоди про асоціацію і прагнемо стати членами Європейського Союзу. Сьогодні ми погодилися формалізувати цей статус і разом продовжувати рухатися шляхом до євроінтеграції”, - пояснив дипломат.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?