Мін'юст повідомив про особливу зацікавленість РФ у визволенні з полону кадирівців
Категорія
Україна
Дата публікації

Мін'юст повідомив про особливу зацікавленість РФ у визволенні з полону кадирівців

Мін'юст повідомив про особливу зацікавленість РФ у визволенні з полону кадирівців
Джерело:  online.ua

Заступниця міністра юстиції України Олена Висоцька повідомила, що РФ передусім зацікавлена у поверненні додому бійців із чеченських батальйонів під час обміну військовополоненими.

Джерело: Радіо Свобода

РФ обмінює кадирівців у першу чергу

Дуже особлива увага росіян і військового їхнього командування при обміні до кадирівців. Вони – це перша черга. Це просто поіменні списки. Найдовше чекають обміну, наприклад, так звані неелітні формування – Бурятія або якийсь Далекий Схід, - сказала Висоцька.

За словами посадовиці, Москву не цікавить повернення додому з місць утримання тих, хто воював Україні під прапорами угруповань «ДНР» і «ЛНР».

Вони не зацікавлені в їхньому повернення додому. Їм взагалі байдуже, що з ними буде в полоні або після полону. Тобто це більше наша проблема, - сказала вона.

Міністерство юстиції не повідомляє про кількість російських військовополонених в Україні.

Раніше повідомлялося, що на місяць з українського держбюджету витрачається приблизно 3 тисячі гривень на утримання кожного з них.

Обміни військовополоненими і тілами

Перший обмін полоненими відбувся 24 березня. Тоді було звільнено українських моряків з рятувального катера "Сапфір", яких направили на острів Зміїний.

Наймасштабніший обмін відбувся 29 червня. Тоді візволили з полону 144 українця, серед який 95 оборонців "Азовсталі" і 43 військовослужбовці полку "Азов".

Перший обмін тілами загиблих військових за формулою "160 на 160" відбувся на початку червня. Всі загиблі були з руїн “Азовсталі”, і щонайменше 52 з цих тіл вважаються останками бійців полку “Азов”.

21 червня повернули тіла 35, а 28 червня – 46 військовослужбовців.

Наразі обміном полонених займаються ГУР та СБУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?