Місія Frontex призупинила польоти над Чорним морем через інцидент з російським Су-35
Категорія
Світ
Дата публікації

Місія Frontex призупинила польоти над Чорним морем через інцидент з російським Су-35

Місія Frontex призупинила польоти над Чорним морем через інцидент з російським Су-35
Джерело:  online.ua

Патрульні рейси Служби охорони зовнішніх кордонів ЄС Frontex у Чорному морі тимчасово призупинені через небезпечний інцидент між літаком польської прикордонної служби та російським винищувачем Су-35.

Джерело: RMF24

Триває розслідування інциденту над Чорним морем

Польоти призупинені до моменту, поки румунська сторона, яка здійснює командування операцією над Чорним морем, не запевнить прикордонні сили у безпеці польотів.

Операцією в Чорному морі керує Румунія, яка спільно з Польщею продовжує розслідувати інцидент.

Винищувач РФ перехопив польський літак

5 травня російський винищувач тричі наближався до польського літака прикордонної служби, який бере участь у місії Frontex над Чорним морем в міжнародному повітряному просторі.

Речниця польської прикордонної служби Анна Міхальська повідомила, що російський літак здійснював агресивні та небезпечні маневри.

Під час патрулювання літака Turbolet L-410 польської прикордонної служби під час операції Frontex під командуванням Румунії сталася небезпечна подія в зоні операції, визначеній Румунією, — сказала вона.

За її словами, двомоторний російський винищувач Су-35 без будь-якого радіозв’язку влетів у зону проведення операцій, визначену Румунією, після чого здійснив агресивні та небезпечні маневри – тричі заходив на посадку на польський літак без безпечного відведення.

Під час інциденту польський екіпаж тимчасово втратив контроль над літаком і втратив висоту.

Російський бойовий літак також пролетів прямо перед носом літака, перетнувши його траєкторію польоту на небезпечній відстані. За оцінкою екіпажу, це було близько 5 метрів. Після третього заходу на посадку російський винищувач відійшов від польського літака, — повідомила речниця.

До екіпажу прикордонного літака Turbolet L 410 входять два пілоти та три оператори авіаційної системи – це офіцери 1-го авіаційного відділу Управління авіації прикордонної служби в Гданську.

Через цей інцидент Центром об’єднаних повітряних операцій НАТО в Торрехоні у небо були підняті два бойові літаки ВПС Румунії та два літаки ВПС Іспанії, які діють у складі бойової служби повітряної поліції.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?