Місія МАГАТЕ уже вирушила на Запорізьку АЕС
Категорія
Україна
Дата публікації

Місія МАГАТЕ уже вирушила на Запорізьку АЕС

Місія МАГАТЕ уже вирушила на Запорізьку АЕС
Джерело:  online.ua

29 серпня генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі офіційно підтвердив, що під його керівництвом делегація МАГАТЕ відправилася на Запорізьку АЕС.

Джерело: Твіттер-сторінка Рафаеля Гроссі

На ЗАЕС 29 серпня вирушила місія МАГАТЕ

Цей день настав, місія МАГАТЕ щодо підтримки та допомоги зараз уже в дорозі на Запоріжську АЕС. Ми повинні забезпечити безпеку найбільшого в Україні та Європі ядерного об’єкта. Пишаюся тим, що керую цією місією, яка прибуде на ЗАЕС пізніше цього тижня, - йдеться в повідомленні Гроссі.

Як вдалося нещодавно дізнатися журналістам NYT, до складу місії МАГАТЕ увійшли фахівці з Польщі та Литви, які офіційний Київ вважає дружніми, однак також там є експерти із Сербії та Китаю, до яких Україна ставиться з великою підозрою через їхні дружні відносини з командою російського диктатора Володимира Путіна.

За словами представників видання, інші члени – з країн, які здебільшого стояли осторонь війни в Україні або підтримували відкриті канали зв'язку з Кремлем. До них належать Албанія, Франція, Італія, Йорданія, Мексика та Північна Македонія.

Як уже згадувалося раніше, 17 серпня глава держави Володимир Зеленський повідомив, що українська сторона готова забезпечити належний контроль і місія МАГАТЕ може бути направлена на захоплену ЗАЕС в легальний спосіб і дуже швидко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?