За дешевий газ Німеччина заплатила безпекою та незалежністю — Бербок
Категорія
Політика
Дата публікації

За дешевий газ Німеччина заплатила безпекою та незалежністю — Бербок

За дешевий газ Німеччина заплатила безпекою та незалежністю — Бербок
Джерело:  online.ua

Очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок вважає, що дешевий газ з РФ був самообманом Німеччини, а газопроводи з Росії – зброя у гібридній війні.

Джерело: BILD

Бербок виступила проти запуску Північного потоку-2

Ми повинні покласти край самообману, що ми коли-небудь отримували дешевий газ з Росії. Можливо, ми заплатили не великими грошима, а нашою безпекою та незалежністю. І українці заплатили за це тисячі разів життям, - сказала Бербок.

Її також запитали, якщо Путін повністю закриє «Північний потік-1», чи варто тоді відкривати «Північний потік-2», як вимагає віце-президент Бундестагу.

Іноді я дивуюся, чи деякі не зрозуміли, що це не гра за правилами. Газопроводи з Росії – це вже не звичайні трубопроводи, а зброя у гібридній війні. Якщо Путін не здійснює поставки через "Північний потік-1", чому він повинен здійснювати поставки через "Північний потік-2"? «Північним потоком-1» надходить недостатньо газу, не тому що трубопровід зламаний, а тому, що Путін цього не хоче, - сказала вона.

Очільниця МЗС Німеччини вважає, що треба бути готовим до того, що війна може тривати роками.

На жаль, російський уряд не відмовився від своєї одержимої ідеї підкорити Україну та її народ. Попри всі страждання, мусимо також констатувати, що помилка президента Росії про те, що він забере Україну в найкоротші терміни, не справдилася. Мужність українців, а також міжнародні поставки зброї призвели до того, що російські солдати не змогли розпакувати парадну форму для перемоги. Ми зробимо все, щоб це ніколи не стало реальністю, - запевнила Бербок.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?