Російська розвідка могла шпигувати за навчаннями ЗСУ в Німеччині
Категорія
Світ
Дата публікації

Російська розвідка могла шпигувати за навчаннями ЗСУ в Німеччині

Російська розвідка могла шпигувати за навчаннями ЗСУ в Німеччині
Джерело:  online.ua

Агенти російських спецслужб могли спостерігати за тренуванням українських військових у Німеччині. Біля полігонів помічали підозрілі машини та дрони.

Джерело: Der Spiegel

Шпигуни РФ могли слідкувати за тренуваннями ЗСУ

Служба військової контррозвідки Німеччини помітила, що щойно Сполучені Штати та Німеччина навесні оголосили, що українські солдати навчатимуться на західній зброї, такій як Panzerhaubitze 2000, як агенти Москви, очевидно, активізувалися.

Німецька влада раптово помітила підозрілі автомобілі перед військовими об’єктами в Графенвері та Ідар-Оберштайні, де американські та німецькі збройні сили навчають українських новобранців.

За даними інсайдерів, для шпигунства за даними мобільних телефонів українців могли використовуватися сканери. Міні-дрони з камерами також були помічені над зонами тренувань, а потім швидко зникли.

Російські шпигуни в Німеччині

Після возз'єднання Німеччина в основному припинила свою контррозвідувальну діяльність, тоді як інші країни просто продовжували, як і під час холодної війни. Ми були неуважними і не звертали уваги на деталі. І зараз у нас величезна проблема безпеки, - зазначає Костянтин фон Нотц, член Партії зелених і голова органу, який контролює розвідувальні служби Німеччини.

У виданні зазначають, що залежність від російського газу та нафти, надії на те, що торгівля сприятиме політичним змінам, і романтизований погляд на Росію довго заважали Німеччині придушити явні напади.

Чесно кажучи, ми повністю пропустили тему Росії, – каже колишній високопоставлений офіцер розвідки.

Конфіденційний документ апарату безпеки попереджає, що в Німеччині може бути "збільшене шпигунство за державними та парламентськими органами".

Росіяни зосереджуються на канцелярії, МЗС і міністерствах економіки, внутрішніх справ і оборони, а також на спеціалізованих комітетах Бундестагу.

Крім того, чиновники вважають можливими диверсійні акти в Німеччині, які можуть бути спрямовані проти транспортування зброї в Україну.

Не можна виключити, що Росія могла б навмисне спричиняти заворушення в Німеччині – наприклад, постачаючи вибухівку терористам або атаки під фальшивим прапором.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?