Обов’язкову евакуацію запровадять на частині Харківщини, Запоріжжя та Миколаївщини
Категорія
Україна
Дата публікації

Обов’язкову евакуацію запровадять на частині Харківщини, Запоріжжя та Миколаївщини

Обов’язкову евакуацію запровадять на частині Харківщини, Запоріжжя та Миколаївщини
Джерело:  online.ua

Деякі частини Харківщини, Запоріжжя та Миколаївщини перебувають у черзі на обов’язкову евакуацію. Про це розповіла міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Джерело: Ірина Верещук в ефірі телемарафону

Де запровадять обов'язкову евакуацію

Харківщина, Запоріжжя, Миколаївщина (у черзі на евакуацію). Я не кажу про весь регіон, але деякі частини потребуватимуть обов’язкової евакуації. Ми до неї теж готуємося, - сказала вона.

26 серпня заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що з початку обовʼязкової евакуації 2 серпня до сьогодні з Донецької області виїхали 9 606 людей, із них 1 785 дітей.

Найбільше переселенців зустріли Дніпропетровська, Кіровоградська, Львівська, Хмельницька, Вінницька, Тернопільська та Київська області.

Голова Донецької ОВА Павло Кириленко повідомляв, що на підконтрольній Україні Донецькій області залишаються приблизно 350 тисяч жителів.

75% мешканців евакуювалися з регіону за шість місяців повномасштабної війни.

Обов'язкова евакуація з Донецької області

Кожен парний день о 16:30 із Покровська до Кропивницького вирушає потяг із зупинкою в Олександрії.

За словами Верещук, влада має план розселення людей. Евакуацію будуть систематично і планово проводити «всіма видами транспорту», щоб узимку не виникло кризової ситуації.

Люди, які відмовилися від евакуації, мають підписати документ про те, що вони усвідомлюють наслідки свого рішення. Якщо в людей є діти, потрібно підписати згоду на відповідальність за будь-які наслідки.

Евакуацію здійснюють у безпечні райони Вінницької, Волинської, Житомирської, Закарпатської, Івано-Франківської, Кіровоградської, Львівської, Полтавської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької, Черкаської та Чернівецької областей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?