Місія МВФ достроково залишає Україну
Категорія
Економіка
Дата публікації

Місія МВФ достроково залишає Україну

Місія МВФ достроково залишає Україну
Джерело:  ТСН

Місія Міжнародного валютного фонду, яка вчора прибула до Києва, достроково припиняє роботу та повертається у США. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « ТСН ».

«Сьогодні або завтра місія повертається до Вашингтона. Перегляду програми не буде. Причина – розпуск парламенту», повідомляє поінформоване джерело.

Також серед причин, які вплинули на рішення експертів МВФ, стали деякі кадрові призначення в Адміністрації президента.

Таким чином, МВФ не переглядатиме поточну програму та не планує поки що виділяти Україні черговий транш. Подібний варіант розвитку подій був передбачений ще до завершення президентських виборів – тоді, коли Конституційний суд скасував покарання про незаконне збагачення. Це було одним з основних пунктів домовленостей з МВФ.

Поточна програма stand-by була схвалена МВФ 18 грудня 2018 року. За її умовами, Україна могла має тримати довгострокове кредитування за пільговою ставкою у розмірі 3,9 млрд доларів США. Перший транш у розмірі 1,4 млрд доларів Україна отримала наприкінці грудня. Другий та третій мав бути перерахований протягом цього року.

Нагадаємо, що кілька днів тому радник Зеленського Олег Устенко заявив про існування двох сценаріїв співпраці з МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?