Радник Зеленського заявив про два сценарії співпраці з МВФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Радник Зеленського заявив про два сценарії співпраці з МВФ

Радник Зеленського заявив про два сценарії співпраці з МВФ
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Радник президента Володимира Зеленського з макроекономічної політики Олег Устенко розповів про існування двох сценаріїв того, як Україна буде співпрацювати з Міжнародним валютним фондом (МВФ). Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Перший сценарій передбачає, що діючу програма фінансування закриють та замість неї розпочнуть нову. Це може статися вже після дострокових виборів до Верховної Ради – у серпні. При цьому переговорний процес може розпочатися вже в червні.

Згідно іншого сценарію, поточну програму не закриватимуть, а лише переглянуть її фінансові параметри. На думку Устенка, перший сценарій зараз є основним.

Як відомо, чергова місія МВФ розпочне роботу в Україні у вівторок, 21 травня. Вона має проаналізувати хід виконання умов поточної програми stand-by. Від рішення експертів Міжнародного валютного фонду залежить питання надання чергового траншу, який вкрай важливий для виконання параметрів державного бюджету України. Ситуацію ускладнює те, що на 2019-2020 роки припадає пік виплат по раніше отриманим кредитам.

Нагадаємо, що кілька днів тому глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгма назвав головні умови для надання чергової фінансової допомоги нашій країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?