МВФ назвав головні умови для надання допомоги Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

МВФ назвав головні умови для надання допомоги Україні

МВФ назвав головні умови для надання допомоги Україні
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Місія Міжнародного валютного фонду наступного тижня почне роботу в Україні для оцінювання виконання поточної програми співробітництва stand-by, передає ONLINE.UA з посиланням на ІА "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив глава представництва МВФ в Україні Йоста Люнгман журналістам в кулуарах конференції "Ukraine: Game of Trones. Final Season", місія прибуде до Києва наступного вівторка, 21 травня, і планує працювати в Україні два тижні. Візит відбудеться в рамках т.зв. шестимісячного перегляду, запланованого раніше на травень цього року.

Серед основних питань для обговорення Йоста Люнгман відзначив необхідність прийняття нового закону про відповідальність за незаконне збагачення в зв'язку зі скасуванням Конституційним судом колишньої редакції закону.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Київ розраховує на другий транш, який має отримати за програмою stand-by. Проте це буде залежати від того, як українська влада впорається з структурними маяками, які закладені в попередніх домовленостях. Зокрема, не виконаний структурний маяк - прийняття законопроекту про "спліт", яким передбачено розподілення функцій нагляду на ринку небанківських фінансових послуг. Також в рамках зобов'язань перед МВФ значиться прийняття законопроекту про запобігання відмиванню коштів, що дозволить привести норми фінансового моніторингу у відповідність до Директив ЄС.

До кінця нинішнього року Україна розраховувала отримати від МВФ 2 транші за програмою stand-by на загальну суму $ 2,6 млрд. При цьому аналітики JP Morgan в недавно опублікованому дослідженні дійшли висновку, що Україна швидше за все не зможе виконати в цьому році умови Міжнародного валютного фонду, що ставить під загрозу отримання коштів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?