Місія МВФ повертається в Україну: що сталося
Категорія
Економіка
Дата публікації

Місія МВФ повертається в Україну: що сталося

Місія МВФ повертається в Україну: що сталося
Джерело:  online.ua

До Києва повертається місія МВФ для продовження переговорів за новою кредитною програмою. Під час візиту представники Фонду планують вивчити бюджет України на 2020 рік. Про це повідомив міністр економіки Тимофій Милованов, передає ONLINE.UA з посиланням на його сторінку в соцмережі.

"Проведено успішні зустрічі з МВФ, Світовим банком, ЄБРР та іншими міжнародними фінансовими організаціями. Ключове досягнення - повернення місії МВФ до Києва через пару тижнів. Вдалося переконати міжнародних партнерів, ми серйозний і професійний уряд. Також вдалося знайти шлях вперед з питань банківської системи, зокрема Привату і інших банків де є неповернення кредитів", - повідомив Милованов.

Міністр висловив сподівання, що в новому бюджеті України МВФ не знайде несподіваних сюрпризів і критичних речей. Він оцінив переговори з Місією як "дуже серйозні" і підкреслив, що позитивно налаштований на успішний результат по ним.

"Ми виконали практично всі, що зазвичай від нас очікують. Зараз у Фонді трошки інша проблема: український парламент прийняв близько 70 законопроектів за останні п'ять тижнів, багато з яких очікувалися роками", - пояснив Милованов, зазначивши, що Україні ще багато потрібно виконати на технічному рівні, щоб МВФ позитивно оцінила економічну ситуацію в країні.

Милованов стверджує, що з боку МВФ фактично немає важких запитань до України, і те, що Місія повертається до Києва - це вже "хороший результат".

"Головне питання - подивитися, як нинішній уряд поводиться, як буде проведено бюджетний процес, як будуть виконані технічні питання", - підкреслив чиновник.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 26 вересня в Україні достроково завершила роботу місія МВФ, яка приїжджала до Києва для обговорення нової програми кредитування в розмірі 5-6 млрд доларів. Домовленостей по новому кредиту досягти не вдалося з кількох причин.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?