Місія МВФ їде з України: що сталося
Категорія
Україна
Дата публікації

Місія МВФ їде з України: що сталося

Місія МВФ їде з України: що сталося
Джерело:  online.ua

29 травня місія МВФ завершила свій візит до України на чолі з її очільником Роном ван Роденом. Однак місія МВФ планує повернутися до Києва для продовження дискусій після парламентських виборів в Україні, коли новий уряд визначиться з пріоритетами своєї політики, передає ONLINE.UA.

Зазначається, що представники МВФ провели плідні дискусії з владою України, включно з президентом Володимиром Зеленським, щодо перегляду програми стенд-бай між Україною та МВФ.

Окрім того, експерти МВФ також дійшли висновку щодо реалістичності грошово-кредитної та податково-бюджетної політики України.

Варто зазначити, що 28 травня під час зустрічі представники місії МВФ та Зеленський обговорювали проведення реформ в Україні, зокрема антикорупційної. Також президент представив свій порядок денний розвитку економіки держави та подальшої співпраці з фондом.
Як відомо, місія МВФ прибула до України  21 травня. Вони планували зустрітися з українськими урядовцями, щоб обговорити виконання вимог фонду. В результаті мало б бути ухвалене рішення про готовність України до отримання нового траншу від МВФ у розмірі 1,3 мільярда доларів.

Як повідомляв ONLINE.UA, директорка Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен звернулася до українського глави Володимира Зеленського та нагадала, що для України дуже  важливо продовжити співпрацю  з Міжнародним валютним фондом у найближчі три роки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?