Можлива криза: Світовий банк звернувся до Зеленського
Категорія
Економіка
Дата публікації

Можлива криза: Світовий банк звернувся до Зеленського

Можлива криза: Світовий банк звернувся до Зеленського
Джерело:  24 канал

Директорка Світового банку в справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен звернулася до українського глави Володимира Зеленського та нагадала, що для України дуже важливо продовжити співпрацю з Міжнародним валютним фондом у найближчі три роки.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

За її словами, тільки так держава зможе уникнути економічної кризи.

"Ми вважаємо критично важливим продовжити співпрацю з МВФ в найближчі три роки. Ми закликаємо нового президента зберегти цю співпрацю", – сказала Кахконен.

Окрім того, вона підкреслила, що Світовий банк не зможе допомагати Україні, якщо та розірве співпрацю з МВФ. Проте якщо ж Україна, навпаки, залишиться у програмі Фонду, то тільки виграє. Адже у цьому випадку не тільки Світовий банк надаватиме підтримку – наша держава отримає доступ до інших кредитів.

За прогнозами авторитетного економіста Світового банку Фарука Кхана, варіанту, за якого Україна буде без МВФ і при цьому в країні не настане економічна криза, не існує.

Як повідомляв ONLINE.UA, українська влада розраховує отримати другий транш від МВФ в рамках програми stand-by.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?