ООН несподівано озвучила претензії бійцям ЗСУ на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

ООН несподівано озвучила претензії бійцям ЗСУ на Донбасі

ООН несподівано озвучила претензії бійцям ЗСУ на Донбасі
Джерело:  ua.interfax.com.ua

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні продовжує уважно слідкувати за розвитком ситуації на Сході України та давати жорстку оцінку діям обох сторін. Так, нещодавно очільниця місії Матільда Богнер поскаржилася на те, що ООН, на жаль, фіксує порушення режиму припинення вогню на Донбасі з обох боків лінії розмежування. Тому до бійців ЗСУ у неї також є претензії. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ситуація з безпекою в зоні конфлікту залишається нестабільною... Було декілька сплесків активності у січні та лютому цього року. Режим припинення вогню продовжують порушувати з обох боків лінії зіткнення", - заявила Матільда Богнер.

Варто також звернути увагу на те, що у моніторинговій місії ООН фіксують тенденції свавільного затримання і тортур на території, яку контролює уряд України, і на території, яку контролюють самопроголошені республіки.

"Ми закликаємо сторони... суворо дотримуватися режиму безумовного припинення вогню... а також повністю дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права", - наголосила представниця ООН.

Нагадаємо, що на початку березня на Донбасі відбулася чергова ескалація на фронті. 8 березня проросійські сили безжалісно обстріляли вантажний автомобіль бійців ЗСУ з протитанкового ракетного комплексу. На жаль, один український герой загинув, двоє зазнали поранень, один отримав бойове ураження. 9 березня поблизу Талаківки бойовики скинули на автомобіль медиків гранати з безпілотника.

10 березня окупанти атакували позиції ЗСУ на донецькому напрямку.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що ЗСУ жорстко помстилися  за вбитих побратимів на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?