Місія ООН в Україні б'є на сполох через нову масштабну проблему - що відбувається
Категорія
Україна
Дата публікації

Місія ООН в Україні б'є на сполох через нову масштабну проблему - що відбувається

Місія ООН в Україні б'є на сполох через нову масштабну проблему - що відбувається

Очільниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Матильда Богнер заявила, що їй вдалося виявити нову серйозну проблему, з якою потрібно почати негайно боротися. Політикиня вимагає у української влади, щоб та невідкладно вжила заходів для захисту осіб, які утримуються під вартою у зв'язку з пандемією коронавірусу. Матильда Богнер зізналася, що дуже стурбована тим, що в пенітенціарних установах в Чернівцях і Кропивницькому зафіксовані випадки зараження COVID-19. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "Українську службу DW".

"Існує нагальна необхідність посилити заходи, що вживаються в місцях утримання під вартою, оскільки COVID-19 може швидко поширюватися в установах, де люди перебувають у тісному контакті один з одним", - зазначила Богнер.

Окрім того, очільниця моніторингової місії ООН з прав людини в Україні звернула увагу на те, що Кабінет міністрів ухвалив план реагування на пандемію для запобігання потрапляння і поширення коронавірусу у місцях утримання під вартою, однак наразі викликають багато питань терміни його впровадження.

"Я закликаю міністерство юстиції та міністерство охорони здоров'я посилити реагування на COVID-19 в пенітенціарній системі України, зокрема шляхом вдосконалення скринінгу співробітників і затриманих осіб, які прибувають, а також дотримання соціального дистанціювання, надання дезінфікуючих засобів і застосування інших заходів для того, щоб зупинити поширення вірусу. Я також закликаю донорів допомогти забезпечити пенітенціарні установи засобами", - наголосила Матильда Богнер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  ООН стурбована новою проблемою,  яку зафіксували на окупованому Донбасі. Так, у новому звіті Світової продовольчої програми ООН за підсумками минулого року вказано, що 500 тисяч людей в окремих районах Донецької та Луганської областей мають гострі проблеми з нестачею харчових продуктів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?