Мистецтво на карантині: Бенксі створив новий шедевр у власній ванній
Категорія
Культура
Дата публікації

Мистецтво на карантині: Бенксі створив новий шедевр у власній ванній

Мистецтво на карантині: Бенксі створив новий шедевр у власній ванній
Джерело:  online.ua

Знаменитий британський вуличний художник Бенксі, картини якого користуються великою популярністю у всьому світі і продаються на аукціонах за рекордні суми грошей, вирішив порадувати своїх шанувальників новою роботою. На час карантину він тимчасово перекваліфікувався в квартирного художника і створив незвичайну інсталяцію у власній ванній. Свою нову роботу Бенксі назвав "My wife hates it when I work from home" ( "Моя дружина ненавидить, коли я працюю з дому"), натякнувши на те, що його шедевр не сподобався дружині. Фото карантинної інсталяції автор опублікував на своїй сторінці в Instagram, передає ONLINE.UA.

Головними героями нової роботи Бенксі стали щури, які заполонили ванну кімнату в квартирі художника і влаштували в ній справжній погром. Гризуни видавили зубну пасту на стіну, розмотали рулон туалетного паперу, розлили на підлогу рідке мило, вкрай негігієнічно використали унітаз та намагаються зірвати дзеркало зі стіни. В образі щурів-хуліганів художник, натхненний глобальною пандемією, показав, з якими труднощами довелося зіткнутися всьому світу під час ізоляції.

Шанувальники Бенксі в захваті від його нового шедевра. Інсталяцію художника, яку він представив менше доби тому, оцінили вже майже два мільйони користувачів соціальної мережі.

Нагадаємо, Бенксі є одним з найвідоміших вуличних художників, справжнє ім'я якого до цих пір невідомо. У своїх роботах він привертає увагу людей до важливих соціально-політичних тем, спрямованих проти політики, війни і капіталізму. Бенксі часто фіксує значущі повороти в житті суспільства в своїх картинах. Наприклад, 14 лютого, в День всіх закоханих, художник зробив жителям Брістоля подарунок - графіті, що зображує дівчинку, яка стріляє з рогатки снарядом, який розривається в букет червоних квітів. У грудні він намалював на стіні будинку в Бірмінгемі різдвяне графіті, героєм якого став бездомний на ім'я Райан. Робота являє собою цегляну стіну, на якій намальована упряжка оленів. Поводи тварин сходяться у розташованої поряд лавки, на якій спить бездомний чоловік з мішками речей.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що провокаційна картина Бенксі "Шимпанзе в парламенті", в якій він висміяв роботу британського парламенту, пішла з молотка за рекордну суму- її купили за 12 млн доларів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?