Місцеві вибори в Україні - МВС невідкладно попередило про зміни
Категорія
Політика
Дата публікації

Місцеві вибори в Україні - МВС невідкладно попередило про зміни

Місцеві вибори в Україні - МВС невідкладно попередило про зміни
Джерело:  online.ua

Міністерство внутрішніх справ звернеться до Верховної Ради з ініціативою про зміни Виборчого кодексу. Перш за все йдеться про відповідальність виборців за неправдиві особисті дані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу відомства.

За оприлюдненими даними, ініціативу передадуть вже незабаром.

"Відповідні зміни у Виборчий кодекс будуть запропоновані на розгляд народних депутатів вже 25 серпня під час засідання позачергової сесії Верховної ради", - говориться у заяві МВС.

Відповідні інциденти зареєстрували під час попередніх виборів на Львівщині, Житомирщині, Одещині, Харківщині.

Керівниця громадської мережі "ОПОРА" Ольга Айвазовська звернула увагу, наразі відповідальність за неправдиві дані несе паспортний стіл — якщо він підтвердив ці дані для представників Державного реєстру.

"Ми ж говоримо, що таку ж відповідальність повинен нести й сам виборець, якщо він надав недостовірні відомості про себе. Наприклад, вказав, що живе в Затоці, а насправді — в Ірпені, і передав свої персональні дані — там за нього кинули бюлетень", - пояснила вона.

Водночас парламенту запропонують зменшити термін тривалості поліцейської охорони виборчих дільниць. Наразі цей термін становить 8 діб.

Нагадаємо, місцеві вибори по всій Україні пройдуть 25 жовтня. Виключенням стануть прифронтові райони Донбасу та безпосередньо ті, що під контролем окупаційного режиму.

Як повідомляв ONLINE.UA, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі одного з українських телеканалів виступив з неочікуваною новиною — він повідомив про те, що проведення місцевих виборів в Україні 25 жовтня 2020 року може опинитись під загрозою через погіршення епідеміологічної ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?