Митрополит Епіфаній терміново зустрівся з главою СБУ: подробиці і фото
Категорія
Україна
Дата публікації

Митрополит Епіфаній терміново зустрівся з главою СБУ: подробиці і фото

Митрополит Епіфаній терміново зустрівся з главою СБУ: подробиці і фото
Джерело:  online.ua

У неділю, 1 грудня, відбулася зустріч митрополита Епіфанія з главою СБУ Іваном Бакановим. Темою зустрічі стали питання міжконфесійних та міжрелігійних відносин в Україні, а також ситуація з ПЦУ на окупованому Донбасі і в окупованому Криму. Фото із зустрічі Епіфанія з Баканова опублікувала прес-служба СБУ, передає ONLINE.UA.

На зустрічі митрополита Епіфанія і Баканова також були присутні радник голови СБУ Валерій Гребенюк та представник юридичного відділу ПЦУ Мар'ян Мартинюк.

Епіфаній розповів учасникам зустрічі про становлення і розвиток ПЦУ.

"Було підтверджено спільну думку про те, що все міжконфесійні процеси повинні відбуватися мирним шляхом і на підставі чинного українського законодавства ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше митрополит Епіфаній закликав Росію зупинити знищення українських храмів у Криму. Він попросив також український уряд прийняти рішення щодо права власності на приміщення Кафедрального собору святих рівноапостольних Володимира і Ольги в Сімферополі. Предстоятель української помісної православної церкви заявив, що в анексованому Криму тривалий час грубо порушується одне з основних прав людини - на свободу совісті та релігії.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Україна може офіційно перенести дату Різдва з 7 січня на 25 грудня. Але це станеться тоді, коли суспільство буде до цього готове. З такою заявою виступив глава ПЦУ Епіфаній.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?