Між Вірменією та Азербайджаном спалахнув новий конфлікт
Категорія
Світ
Дата публікації

Між Вірменією та Азербайджаном спалахнув новий конфлікт

Між Вірменією та Азербайджаном спалахнув новий конфлікт
Джерело:  online.ua

14 травня виконуючий обов’язки прем’єр-міністра Вірменії Нікол Пашинян почав стверджувати, що військові Азербайджану два дні тому просунулися вглиб території Вірменії біля озера Севліч у Сюнікській області.

Джерело: "Радіо Азатутюн"

Влада Вірменії скликає екстрене засідання через дії Азербаджану

Нікол Пашинян вирішив скликати екстрене засідання Ради Нацбезпеки. За його словами, військові Азербайджану вранці 12 травня перетнули кордон в районі озера Севліч та заглибилися на територію Вірменії на 3,5 км. Політик вважає, що це "диверсійне просування".

"Ця ситуція неприйнятна і Вірменія не може змиритися з нею. Проте наше першочергове завдання - вирішити її шляхом перемовин, у тому числі дипломатичним шляхом. Але це один із варіантів", - наголосив прем’єр-міністра Вірменії.

Він також звернув увагу на те, що зброя з обох сторін при цьому не застосовувалася, а влада Азербайджану намагалася пояснити свої дії "фальшивими картами" ще з радянським кордоном. За його словами,  Вірменія після усі цих подій вирішила розпочати консультації в рамках ОДКБ.

Окрім того, наголошується, що Нікол Пашинян вже встиг провести телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Як ситуацію навколо Вірменії коментує Азербайджан

Керівництво МЗС Азербайджану стверджує, що їхня армія займає свої позиції, визначені угодою про припинення вогню від 10 листпопада 2020 року, які раніше були недоступні через несприятливі погодні умови.

Влада країни не пояснює про які саме карти йдеться, однак заявляє, що "з часу відновлення незалежності між двома державами з відомих причин державного кордону не було".

"Викликає подив, що у зв’язку з цим процесом вірменська сторона реагує неадекватно та виступає з провокативними заявами. Вважаємо неприпустимими спроби використання офіційцними колами цього питання з політичною метою у зв’язку з передвиборчою ситуацією у Вірменії", - наголосили азербайджанські дипломати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?