Міжнародна федерація хокею не допустить РФ та Білорусь на змагання до закінчення війни в Україні
Категорія
Спорт
Дата публікації

Міжнародна федерація хокею не допустить РФ та Білорусь на змагання до закінчення війни в Україні

Міжнародна федерація хокею не допустить РФ та Білорусь на  змагання до закінчення війни в Україні
Джерело:  online.ua

Росія та Білорусь не змагатимуться в турнірах Міжнародної федерації хокею через війну в Україні. Президент Федерації заявив, що таке рішення зумовлене питанням безпеки для команд та вболівальників.

Джерело: ESPN

РФ та Білорусі заборонили брати участь в змаганнях з хокею

У Міжнародній федерації хокею (МФХ) заявили, що спортсмени з Росії та Білорусі не будуть брати участь у турнірах Міжнародної федерації хокею до тих пір, поки триває війна в Україні.

Повідомляється, що представникам обох країн вже заборонено брати участь у змаганнях з хокею до 2024 року. Президент Федерації з хокею Люк Тардіф заявив, що рішення щодо допуску цих країн до змагань 2025 року буде прийнято в наступному березні.

 Я сподіваюся, що Росія і Білорусь повернуться якомога швидше, тому що це означатиме, що війна закінчилася, – сказав Тардіф.

Також він підкреслив, що заборона є важливою через безпеку команд та вболівальників.

Це питання безпеки для вболівальників, наших команд. У будь-якому випадку, немає візи, не можна подорожувати і ніхто не знає, скільки часу це займе, – сказав він.

Подальша участь РФ та Білорусі у змаганнях

Російські хокеїсти востаннє змагалися під прапором Олімпійського комітету Росії на Іграх у Пекіні 2022 року, які завершилися незадовго до російського вторгнення в Україну. МФХ заборонила Росії та Білорусі брати участь у змаганнях, а також дозволила Фінляндії та Латвії провести чоловічий чемпіонат світу замість запланованого у російському Санкт-Петербурзі.

Продовження заборони на участь вплине на право Білорусі брати участь в Олімпійських іграх Мілан-Кортіна 2026 року, оскільки збірні цієї країни не зможуть грати в олімпійських кваліфікаційних турнірах 2025 року.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) схиляється до того, щоб російські та білоруські спортсмени брали участь у Літніх іграх у Парижі наступного року.

Тардіф сказав, що МФХ не дотримуватиметься порад МОК, оскільки хокей є командним видом спорту.

Федерація хокею Росії назвала занепокоєння МФХ щодо безпеки "надуманою причиною", щоб не допускати РФ і Білорусь до змагань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?