МОК пропонує гроші українським спортсменам, які відмовляться бойкотувати змагання
Категорія
Спорт
Дата публікації

МОК пропонує гроші українським спортсменам, які відмовляться бойкотувати змагання

МОК пропонує гроші українським спортсменам, які відмовляться бойкотувати змагання
Джерело:  online.ua

МОК пропонує українським спортсменам гроші за відмову бойкотувати міжнародні змагання, в яких братимуть участь російські та білоруські спортсмени. 

Джерело: Жан Беленюк

МОК пропонують гроші за відмову від бойкоту змагань

Український спортсмен та багаторазовий чемпіон світу з боротьби Жан Беленюк в етері Телемарафону розповів про те, що Міжнародний Олімпійський комітет намагається залучити українців до участі в змаганнях, попри спільноприйнятий бойкот, пропонуючи грошову винагороду.

Він заявив, що навряд чи хтось з українських спортсменів погодиться на таку пропозицію МОК, оскільки, на його думку, вона є вкрай некоректною.

Беленюк обурений тим, що МОК скасовує попередні рекомендації про недопуск російських та білоруських спортсменів у міжнародних змаганнях, ба більше, ще й надає рекомендації міжнародним федераціям, які одна за одною також допускають спортсменів з країн-агресорок.

МОК м’яко кажучи не дуже коректно поступає з нашою країною і відміняє попередні рекомендації щодо недопущення представників Росії та Білорусі, пом’якшує їх і надає нові рекомендації міжнародним федераціям і ми бачимо лавиноподібну історію з допущенням в різних Федераціях, – підкреслив він.

Беленюк додав, що з боку МОК розраховувати на прийняття українськими спортсменами цієї фінансової підтримки буде некоректно.

Об'єднаний союз боротьби скасував відсторонення атлетів з Росії та Білорусі від міжнародних змагань

В Об’єднаному союзі боротьби (UWW) було прийнято рішення щодо допуску російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. У березні 2022 року спортсмени з РФ та Білорусі були відсторонені від міжнародних змагань через повномасштабне вторгнення Росії.

Згідно з рішенням UWW, борці з Росії та Білорусі допускаються до змагань як нейтральні атлети з урахуванням рекомендацій МОК. При цьому процедура допуску конкретних спортсменів до змагань буде здійснюватись “незалежною панеллю”.

Тим часом, атлети 15-17 років зможуть повернутись до змагань без будь-яких обмежень.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?