Польща відмовилась проводити Кубок світу з фехтування через допуск росіян та білорусів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Польща відмовилась проводити Кубок світу з фехтування через допуск росіян та білорусів

Польща відмовилась проводити Кубок світу з фехтування через допуск росіян та білорусів
Джерело:  online.ua

21-23 квітня у Познані мав відбутися Кубок світу з жіночої рапіри, однак Польща відмовилася проводити змагання.

Джерело: Польська федерація фехтування

Польща скасувала змагання з фехтування

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет прийняв ганебне рішення щодо допуску спортсменів з Росії та Білорусі до міжнародних змагань. Попри війну в Україні, організація дозволила федераціям заявляти гравців з цих країн.

Федерація фехтування Польщі відмовилася проводити етап Кубка світу з фехтування. Причиною цього став допуск на змагання представників Росії та Білорусі.

Польська федерація (PZS) повідомляє, що у зв’язку зі зміною FIE (Міжнародна федерація фехтування – ред.) правил відбору на Кубок світу з жіночої рапіри в Познані, які стосуються учасників та обслуговуючого персоналу з російськими та білоруськими паспортами, правління PZS змушене скасувати ці змагання, – йдеться у заяві.

Там зазначили, що допуск подібних спортсменів у поєднанні з процесом перевірки FIE будь-якої підтримки війни, яка проводилася на “невизначених підставах”, стали причиною рішення скасувати проведення Кубка.

Польська асоціація фехтування підтримує Українську федерацію фехтування у її зусиллях з видалення зі змагань та світового фехтувального середовища людей, які підтримують жорстоку війну в Україні та схвалюють режим Володимира Путіна. Тому, як організатор Кубка світу у Познані, вона не може прийняти таку ситуацію, – додають PZS.

Федерація фехтування Німеччини солідарна з Україною

Федерація фехтування Німеччини (DFB) відмовилася проводити етап Кубка світу з фехтування на рапірах серед жінок. Оскільки на міжнародному турнірі вперше після початку повномасштабного вторгнення Росії до України мали брати участь російські та білоруські спортсмени.

Рік тому світовий спорт почав масово відмежовуватись від Росії через її війну проти України.

Втім напередодні Олімпійських Ігор-2024 почались розмови про можливе повернення росіян. Першою резонансне рішення прийняла Міжнародна федерація фехтування.

Організація дозволить росіянам і білорусам повернутись до змагань, але ще не вирішила, під якими прапорами.

Очільниця федерації Клаудія Бокель вказала на те, що рішення Міжнародної федерації фехтування (FIE) викликало "гарячі дискусії" всередині країни та за її межами.

Ми хочемо надіслати чіткий сигнал, що ми хотіли б іншого результату, і що ми все ще бачимо багато відкритих питань щодо втілення рішення світової асоціації, які роблять проведення турніру неможливим, – заявила голова DFB.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?