У світі багато воєн. В МОК відреагували на заклик не допускати РФ та Білорусь до змагань
Категорія
Спорт
Дата публікації

У світі багато воєн. В МОК відреагували на заклик не допускати РФ та Білорусь до змагань

У світі багато воєн. В МОК відреагували на заклик не допускати РФ та Білорусь до змагань
Джерело:  online.ua

У Міжнародному олімпійському комітеті відповіли на рішення України відмовитися від участі у змаганнях через те, що до них допускають російських та білоруських спортсменів. Там заявили, що в світі забагато воєн, щоб заборонити їм участь в іграх.

Джерело: Sky News

Реакція МОК на заклики України не допускати РФ та Білорусь до змагань

Міжнародний олімпійський комітет розкритикував рішення України про відмову участі спортсменів у змаганнях з росіянами та білорусами у змаганнях 2024 року в Парижі.

Держсекретар Міністерства молоді і спорту України Олег Немчінов оголосив про таке рішення після рекомендації МОК дати можливість росіянам і білорусам виступити під нейтральними прапорами на змаганнях.

У МОК таке рішення назвали “шкідливим” для самої України.

Якщо таке рішення буде реалізовано, це лише зашкодить спільноті українських спортсменів і жодним чином не вплине на війну, яку хоче зупинити світ і яку так різко засудив МОК, – йдеться в заяві олімпійського органу.

 В МОК наголосили, що комітет завжди притримувався думки, що уряди не можуть вирішувати, хто зі спортсменів може брати участь у міжнародних змаганнях.

Через той факт, що, на жаль, у світі занадто багато воєн, збройних конфліктів і криз, ми бачили майже на всіх випусках Ігор, як спортсмени змагалися один з одним, незважаючи на те, що їхні країни перебувають у стані війни чи конфлікту, – сказали в МОК.

 Повідомляється, що рішення про участь російських і білоруських спортсменів на іграх у Парижі МОК ухвалить пізніше.

Заяви МОК про російських та білоруських спортсменів

Президент МОК Томас Бах стверджує, що деякі НОК підтримують ідею, щоб спортсменам з країн-агресорок РФ та Білорусі дозволили виступати під своїм прапором та гімном.

Він заявив, що поки задоволеної сторони у цьому питанні немає, тому розглядатиметься питання про те, під яким прапором будуть виступати спортсмени з Білорусі та Росії на змаганнях у Парижі.

Президент НОК України Вадим Гутцайт запропонував Уряду ухвалити рішення про заборону українським спортсменам брати участь у змаганнях, де виступатимуть учасники з Росії чи Білорусі, зокрема і відбіркові старти на Олімпіаду-2024.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?