Вчені назвали простий спосіб підвищення успішності дітей
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вчені назвали простий спосіб підвищення успішності дітей

Вчені назвали простий спосіб підвищення успішності дітей
Джерело:  online.ua

Чимало батьків ладні на все, аби діти регулярно тішили їх успіхами у навчанні. Однак вкрай мало дорослих знають про те, що саме спорт та фізична активність є вкрай важливими для швидкого прогресу дітей на цьому нелегкому шляху.

Джерело:  PLoS ONE

Як фізична активність впливає на успішність дітей

Студенти педагогічного факультету Кембриджського Університету уважно проаналізували результати дослідження, учасниками якого були англійці, 2000, 2001 та 2002 років народження.

Вони звернули увагу на дані про їхню успішність, емоційну стійкість, соціальний добробут та фізичну активність.

За словами авторів дослідження, вони вирішили оцінити взаємозв'язок між фізичною активністю та самоконтролем.

Дослідники дійшли висновку, що у більшості учнів, які відвідували спортивні секції, було менше проблем із поведінкою, у них рідше траплялися перепади настрою та емоційні сплески.

Фото — unsplash.com

 Соціальний статус батьків також впливає на успішність дитини

Коли вчені скоригували дані з урахуванням соціально-економічного чинника, тобто рівня життя школярів, цей зв'язок став слабкішим. У дітей із неблагополучних сімей, які займаються спортом, виявилося більше проблем з емоційним регулюванням та поведінкою, ніж у їх більш забезпечених однолітків.

Окрім того, наголошується, що такі учні мали набагато менше можливостей для відвідування спортивних секцій і клубів.

Проте, що цікаво, у цієї групи школярів успішність у навчанні була вищою порівняно з іншими школярами із сімей з низькими доходами.

За словами науковців, результати їхніх досліджень підтверджують той факт, наскільки фізична активність у ранньому дитинстві сприяє розвитку таких якостей, як терпіння, відповідальність за вчинки, вміння працювати в команді.

Читайте також:

  • Чому відмова від сніданку є шкідливою для здоров'я — пояснення вчених

  • Науковці оцінили вплив сну на тривалість життя людини

  • Вчені заявили про суттєве збільшення довжини пеніса протягом останніх років

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?