Чому відмова від сніданку є шкідливою для здоров'я — пояснення вчених
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому відмова від сніданку є шкідливою для здоров'я — пояснення вчених

Чому відмова від сніданку є шкідливою для здоров'я — пояснення вчених
Джерело:  online.ua

Дослідники із США дійшли висновку, що регулярна відмова від сніданків є вкрай шкідливою для імунної системи, а також може підвищити ризик розвитку раку та серцевих захворювань.

Джерело: Immunity

Ні для кого не секрет, що наш раціон сильно впливає на фізіологічний стан організму.

Науковці з Медичної школи Ікана на горі Сінай вирішили з'ясувати, як пропущений прийом їжі впливає стан нашої імунної системи й провели експеримент на двох групах мишей.

Як відбувалося нове дослідження харчування

За словами вчених, першій групі мишей відразу після пробудження давали ситий сніданок, тоді як іншим давали тільки воду.

Окрім того, науковці збирали зразки крові тварин відразу після пробудження, а також через чотири та вісім годин.

Після цього автори дослідження вивчали склад крові мишей в обох групах. Їм вдалося виявити у "голодних" тварин різке зниження числа моноцитів – білих кров'яних клітин, які грають важливу роль у боротьбі зі злоякісними пухлинами, патогенами та запальними реакціями.

Фото — unsplash.com

Окрім того, наголошується, що за чотири години після пропущеного ранкового прийому їжі 90% моноцитів зникли з кровотоку мишей, а за вісім годин їх майже не залишилося.

Чому відмова від сніданку шкодить імунітету

За словами науковців, голод став причиною стресової реакції мозку, а вона змусила моноцити переміститися в кістковий мозок, де вони перейшли в неактивний стан. Ба більше, вказано, що утворення нових клітин сповільнилося.

Через 24 години, коли мишам знову надали доступ до корму, моноцити почали повертатися в кровотік, але різке збільшення їх кількості пішло організму лише на шкоду: у гризунів спостерігалися ознаки серйозного запалення, що послабило їхню стійкість до інфекційних хвороб та підвищило ризик проблем із серцем, - йдеться в повідомленні.

Іноземні вчені звертають увагу на те, що голодування може мати корисні наслідки, однак не можна забувати всі можливі ризики і підготуватися до негативної реакції організму.

Читайте також:

  • Науковці оцінили вплив сну на тривалість життя людини

  • Вчені заявили про суттєве збільшення довжини пеніса протягом останніх років

  • У США створили контрацептив для чоловіків зі 100% ефективністю

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?