У США створили контрацептив для чоловіків зі 100% ефективністю
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

У США створили контрацептив для чоловіків зі 100% ефективністю

У США створили контрацептив для чоловіків зі 100% ефективністю
Джерело:  online.ua

Медики із США провели успішне випробовування експериментального препарату, який робить сперматозоїди нерухомими. За словами розробників, їхній унікальний засіб діє швидко і недовго.

Джерело: Nature Communications

Як усім відомо, усі існуючі фармакологічні засоби контрацепції призначені винятково для жінок.

Аналогічних пігулок для чоловіків у продажі немає - наразі медики активно працюють над їх розробкою.

Про успішні результати своєї робити першими заявили вчені з університету Корнелла, які провели випробування такого контрацептива на гризунах.

Що відомо про контрацептив для чоловіків

Американські вчені звертають увагу на те, що рухи сперматозоїдів контролює фермент розчинна аденілатциклаза (sAC), і мутації в гені, який кодує цей білок, є причиною чоловічої безплідності.

За словами Йохена Бака, він зі своєю командою вирішили знайти сполуку, яка блокує активність sAC у сперматозоїдах.

Як стверджує науковець, дуже важливо було підібрати молекулу, яка мінімально зачіпає інші клітини організму, в яких працює цей фермент.

Що важливо розуміти, такий експеримент тривав декілька років, аж поки науковці остаточно не зупинили свій вибір на речовині TDI-11861.

Що наразі відомо про ефективність нового препарату

За словами авторів дослідження, під час одного із етапів випробувань самці спарювалися із самками в період від пів години до двох годин після отримання TDI-11861.

В результаті жодна з 52 спроб спаритися не призвела до вагітності самки, продемонструвавши 100% ефективність експериментального контрацептива. Вчені не виявили жодного побічного ефекту навіть після багаторазового застосування TDI-11861, у тому числі в підвищених дозах, - пише видання.

Окрім того, зазначається, що новий препарат може бути справді дуже зручним, адже надасть протизаплідний ефект на вимогу, діючи швидко і недовго, при використанні безпосередньо перед сексом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?