Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів

Федерація тенісу України виступила проти бойкоту турнірів за участю росіян і білорусів
Джерело:  online.ua

Федерація тенісу України виступила з позицією продовжувати виступати на міжнародних змаганнях, в яких бере участь Росія та Білорусь. Та закликає перемагати росіян і білорусів на кортах по всьому світу.

Джерело: Федерація Тенісу України

ФТУ проти бойкоту змагань за участю росіян і білорусів

Федерація тенісу України звернулася до Національного олімпійського комітету та Міністерства молоді та спорту з проханням не забороняти українським спортсменам брати участь у змаганнях із росіянами та білорусами.

ФТУ зазначила, що Міжнародна федерація тенісу була першою серед найбільших федерацій, що зупинила членство національних федерацій Росії та Білорусі.

Команди цих країн дискваліфіковані у всіх без виключення командних змаганнях, включаючи Кубок Девіса та Кубок Біллі Джин Кінг, де росіяни були чинними чемпіонами обох змагань, - наголосили у федерації тенісу.

Зараз допуск індивідуальних спортсменів відбувається лише під нейтральним "білим" прапором.

Професійні тенісні тури ATP та WTA підтримали таке рішення та запровадили такі самі обмеження.

На превеликий жаль, не зважаючи на усі спроби Федерації тенісу України та професійних гравців, керівні органи тенісу не відсторонили індивідуальних атлетів. Цим зверненням ми висловлюємо спільну позицію щодо можливого рішення НОК про повний бойкот гравцями усіх міжнародних турнірів, де грають росіяни чи білоруси, - йдеться у повідомленні.

Бойкот нашкодить українським спортсменам

У Федерації тенісу України переконані, що бойкот українцями змагань призведе до руйнації українського тенісу, адже гравці з цих країн беруть участь майже у кожному змаганні.

Це рішення стане санкцією не проти агресорів, а проти українців, які кожен на своєму рівні просувають проукраїнську позицію в кожному куточку світу, де вони грають.

Україна може втратити серйозний важіль в інформаційній війні, спортсмени зможуть висвітлити всі жахіття, що відбуваються останній рік у нашій країні.

Якщо позбавити тенісистів можливості виступати на змаганнях, це означає втратити одну з ділянок фронту. Якщо росіян та білорусів допускають до змагань, треба з ними грати та їх перемагати, а не уникати битви. Так, як роблять, наші хлопці та дівчата у ЗСУ на фронті та усі свідомі громадяни кожен, на своєму місці, - йдеться у повідомленні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?