Збірній США з фехтування не дозволили підтримати Україну на змаганнях в Кореї
Категорія
Спорт
Дата публікації

Збірній США з фехтування не дозволили підтримати Україну на змаганнях в Кореї

Збірній США з фехтування не дозволили підтримати Україну на змаганнях в Кореї
Джерело:  online.ua

Міжнародна федерація фехтування змусила збірну США зняти з форми українські прапори, які спортсмени одягли на знак протесту через участь російських спортсменів у змаганнях.

Джерело: Ольга Харлан

Федерація фехтування не дозволила збірній США підтримати Україну

Цей інцидент стався на етапі Гран-прі з фехтування у Південній Кореї.

Сьогодні у Кореї на Гран-прі з фехтування на рапірах збірна США вдягнула пов’язки у кольорах прапору України на руку як знак незгоди з участю росіян у змаганнях. FIE змусила їх зняти пов’язки та заборонила будь-які українські символи на формі. Це неприйнятно, розплющте свої очі. Ніхто не згоден, - написала українська фехтувальниця Ольга Харлан.

Фото - скриншот

Міжнародна федерація фехтування допустила до змагань білорусів та росіян

Ольга Харлан зазначає, що 27 лютого 2022 року МОК рекомендував «не брати участь» Росії та російським спортсменам у змаганнях.
2 березня 2022 року Міжнародна федерація фехтування (FIE) вирішила не запрошувати та російських спортсменів та офіційних осіб у змаганнях FIE. Рішення ухвалили через вторгнення Росії в Україну.
10 березня 2023 року позачерговий конгрес FIE прийняв рішення дозволити РФ та Білорусі брати участь у змаганнях. «За» проголосували 89, «ні» – 46.

Що змінилося? Війна закінчилася? НІ! Чи були звільнені окуповані території? НІ! Чи всі зруйновані об’єкти відбудували? НІ! Чи змінив МОК рекомендацію? НІ! І зараз багато «ЧОМУ?» Чому FIE прийняла це рішення ЗАРАЗ? Чому FIE бажає поміняти місця проведення змагань у тих країнах, які не допускають російських і білоруських спортсменів? Чому російським спортсменам потрібно дозволяти змагатися, а українські спортсмени не можуть нормально жити, тренуватися та подорожувати через вторгнення РФ? - запитує Харлан.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?