Українського боксера змусили зняти прапор України під час нагородження на міжнародному турнірі — відео
Категорія
Спорт
Дата публікації

Українського боксера змусили зняти прапор України під час нагородження на міжнародному турнірі — відео

Українського боксера змусили зняти прапор України під час нагородження на міжнародному турнірі — відео
Джерело:  online.ua

Український боксер Данило Заморило у суботу, 1 квітня, завоював золото на міжнародному турнірі з боксу у Литві. На церемонію нагородження хлопець вийшов з прапором України, проте представник організаторів попросив прибрати прапор.

Джерело: Luckypunch.net.

Чому українця змусили зняти прапор

Українського боксера Данила Заморила змусили зняти прапор України під час нагородження на турнірі у Литві.

21-річний уродженець Львівщини на міжнародних змаганнях в Каунасі завоював "золото" у ваговій категорії до 63,5 кг.

У фіналі українець переміг представника Казахстану Султана Муссінова.

Проте після того, як Заморило підійнявся на п’єдестал, до нього підійшов представник організаторів і попросив прибрати прапор.

За даними ЗМІ, організатори турніру просто дотримувалися протоколу, згідно з яким нікому не можна перебувати з прапором на п’єдесталі пошани.

Офіційно причину такого вчинку організатори не коментували.

Реакція МОК на заклики України не допускати РФ та Білорусь до змагань

Міжнародний олімпійський комітет розкритикував рішення України про відмову участі спортсменів у змаганнях з росіянами та білорусами у змаганнях 2024 року в Парижі.

Держсекретар Міністерства молоді і спорту України Олег Немчінов оголосив про таке рішення після рекомендації МОК дати можливість росіянам і білорусам виступити під нейтральними прапорами на змаганнях.

У МОК таке рішення назвали “шкідливим” для самої України.

Якщо таке рішення буде реалізовано, це лише зашкодить спільноті українських спортсменів і жодним чином не вплине на війну, яку хоче зупинити світ і яку так різко засудив МОК, – йдеться в заяві олімпійського органу.

В МОК наголосили, що комітет завжди притримувався думки, що уряди не можуть вирішувати, хто зі спортсменів може брати участь у міжнародних змаганнях.

Через той факт, що, на жаль, у світі занадто багато воєн, збройних конфліктів і криз, ми бачили майже на всіх випусках Ігор, як спортсмени змагалися один з одним, попри те, що їхні країни перебувають у стані війни чи конфлікту, – сказали в МОК.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?