Президент МОК добивається нових послаблень для російських та білоруських спортсменів
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент МОК добивається нових послаблень для російських та білоруських спортсменів

Президент МОК добивається нових послаблень для російських та білоруських спортсменів
Джерело:  online.ua

Президент МОК Томас Бах стверджує, що деякі НОК підтримують ідею, щоб спортсменам з країн-агресорок РФ та Білорусі дозволили виступати під своїм прапором та гімном.

Джерело: IOC Media

Журналісти попросили скандального очільника МОК прокоментувати реакцію на рішення повернути росіян та білорусів на міжнародну арену під нейтральним прапором. Як заявив Томас Бах, поки задоволеної сторони немає.

Як цинічно бреше глава МОК, його команді вдалося знайти "золоту середину" у цій непростій ситуації, адже наразі, мовляв, жодна сторона не залишилась задоволеною.

Він звернув увагу на те, що в української влади є свої логічні претензії, а країна-агресорка та її поплічниця вже хочуть "звісити ноги" з плеч МОК.

Міжнародна організація з самого початку війни була солідарна з українськими спортсменами, а вторгнення зі сторони Росії також відразу було засуджено комітетом. Не дивлячись на це, росіяни та білоруси все ж можуть отримати нагоду потрапити на міжнародну арену, рішення щодо їхнього допуску на Олімпіаду-2024 буде ухвалено за рік до початку змагань, - безсоромно заявляє Томас Бах.

Він також додав, що МОК продовжує моніторити ситуацію з впровадженням рекомендацій Комітету.

За словами Баха, фінальне рішення буде ухвалене після чіткого аналізу ситуації, що склалася.

Ми отримали лист, підписаний президентами всіх п'яти континентальних асоціацій, які представляють усі 206 НОК. Комісії спортсменів з Азії та Африки також вітають рекомендації. Деякі асоціації хочуть, щоб ми пішли ще далі, дозволивши спортсменам із російськими та білоруськими паспортами використати їхні національні прапори та гімни, – заявив глава МОК.

Українські спортсмени не братимуть участь у турнірах, де будуть росіяни чи білоруси

30 березня Кабінет міністрів ухвалив рішення, яким заборонив українським спортсменам брати участь у змаганнях, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі.

Уряд України ухвалив це рішення у відповідь на оновлені рекомендації МОК щодо участі атлетів з Росії та Білорусі у змаганнях.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?