Олімпіада в Токіо: Україна виборола срібло у каное-двійці
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада в Токіо: Україна виборола срібло у каное-двійці

Олімпіада в Токіо: Україна виборола срібло у каное-двійці
Джерело:  online.ua

Українські веслувальниці Людмила Лузан і Анастасія Четверікова змогли вибороти четверте "срібло" для нашої країни на Олімпіаді-2020 в Токіо. Дівчата змагалися у греблі на каное-двійках. Від тріумфального "золота" їх відділили трошки більше ніж 2 секунди.

Джерело: Sport.ua

Українки здобули "срібло" у каное-двійці на Олімпіаді в Токіо

Варто звернути увагу на те, що спортсменки долали дистанцію в 500 метрів і показали час 1 хвилина 57,499 секунди. Перемогу здобули китаянки, а "бронзу" вибороли канадійки. Останньою фінішувала команда Олімпійського комітету Росії.

Що цікаво, наші веслувальниці одразу вирвалися в лідери. Однак, китаянок так і не зуміли наздогнати на фініші. Однак вони були майже на 1,5 секунди швидшими за третє місце.

Як виглядає трійка лідерок:

  • Китай (Шю Шішао та Сан Мангья) – 1:55.495

  • Україна (Людмила Лузан та Анастасія Четверікова) – 1:57.499

  • Канада (Лоуренс Вінсент-Лапоент і Кеті Вінсентт) – 1:59.041

Окрім того, фіналістками також стали веслувальниці з Німеччини, Угорщини, Куби, Молдови та ОКР. Німці та угорці від першого місця відстали на понад 4 секунди, а Куба та Молдова – на понад 6. Найгірший результат показала РФ – російські спортсмени прийшли на більш ніж 9 секунд пізніше за олімпійських чемпіонів.

Після гонки Людмила Лузан і Анастасія Четверікова не приховували, що неймовірно щасливі. Проте, за їхніми слова, є потенціал, тому найближчим часом від них можна очікувати на більше. А на наступній Олімпіаді в Парижі цілком можна розраховувати й на золоту медаль.

"Ми робимо свою роботу", - ось так просто прокоментували свою перемогу веслувальниці.

Не можна також не згадати про те, що раніше Людмила Лузан здобула "бронзу". Вона змагалася на дистанції 200 метрів на каное-одиниці.

Варто зазначити, що спортсменка виборола цю нагороду лише на останніх метрах. Ба більше, долю третього місця визначив фотофініш.

Загалом наша країна на Олімпіаді-2020 вже має 15 медалей – 1 "золото", 4 "срібла" та 10 бронзових нагород.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?