Японія надала захист Тимановській після виходок режиму Лукашенка на Олімпіаді
Категорія
Спорт
Дата публікації

Японія надала захист Тимановській після виходок режиму Лукашенка на Олімпіаді

Японія надала захист Тимановській після виходок режиму Лукашенка на Олімпіаді
Джерело:  online.ua

Білоруська легкоатлетка Христина Тимановська знаходиться під захистом Японії через скандал з політичним відтінком, який спалахнув під час Олімпійських ігор у Токіо.

Джерело: Міжнародний олімпійський комітет

За словами представника відомства Марка Адамса, Тимановську забезпечили номером у готелі столичного аеропорту Ханеда. Саме там вона провела ніч на понеділок, 2 липня.

“Завдання номер один – її безпека. Нам потрібно вислухати Тімановську і підтримати її рішення. Що стосується спорту, ми їй будемо допомагати. Що стосується інших сфер, то в інших є інструменти, щоб їй допомогти, це вже за межами МОК”, - наголосив речник.

Він звернув увагу на спроможність МОК переглянути умови участі білоруської делегації в Олімпіаді. Цьому передувало рішення про заборону для білоруських офіційних осіб знаходитися у місці проведення змагань, аби дозволити спортсменам безперешкодно брати в них участь.

Наразі МОК вимагає офіційних пояснень від білоруської делегації щодо ситуації з Тимановською. Передбачається, що підсумки ситуації можуть призвести до спортивних санкцій проти режиму Олександра Лукашенка.

Скандал з Тимановською на Олімпіаді

Білоруська легкоатлетка на Іграх виступила з критикою посадовців, що спричинило передбачувану реакцію делегації та влади в цілому. Вона наголосила, що спортивне керівництво республіки допустило помилку в документах, а вона бігла не ту дистанції, яку мала б.

Пізніше її намагалися примусово відправити назад у Білорусь та мотивували це нібито психічною нестабільністю легкоатлетки. Сама вона стверджувала, що жоден психолог не мав з нею бесіди, тож причина вигадана.

Тимановська закликала Польщу надати їй політичний притулок, а під час спроби вивезення з Японії звернулася до поліції в аеропорту - це дозволило їй претендувати на згаданий вище захист місцевої влади.

Водночас вже кілька країн Євросоюзу виступили з готовністю надати необхідну допомогу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?