Олімпіада в Токіо: Михайло Романчук завоював першу срібну медаль для України
Категорія
Спорт
Дата публікації

Олімпіада в Токіо: Михайло Романчук завоював першу срібну медаль для України

Олімпіада в Токіо: Михайло Романчук завоював першу срібну медаль для України
Джерело:  online.ua

Український плавець Михайло Романчук став віцечемпіоном Олімпіади-2020 в Токіо. Він завоював срібло в олімпійському запливі на 1500 м. Це перша срібна медаль в олімпійській скарбничці збірної України.

Джерело: пресслужба НОК України

У фінальному запливі Романчук змагався з сильними суперниками з США і Німеччини. За 50 метрів до фінішу українець йшов третім, але йому вдалося обійти німця Флоріана Веллброка. Свою "коронну" дистанцію Романчук подолав за 14 хвилин 40.66 сек. Перше місце в запливі посів американець Роберт Фінк.

Михайло Романчук на даний момент є єдиним українцем, який отримав на Олімпіаді в Токіо дві медалі. Більш того, він став першим за 17 років українським плавцем, який виграв хоча б одну олімпійську медаль саме в цьому виді спорту.

Михайло Романчук завоював срібну медаль на Олімпіаді в Токіо

Михайло Романчук виграв срібну медаль на Олімпіаді в Токіо (фото - facebook.com/olympicua)

Український плавець вже прокоментував свій успіх на Олімпійських іграх. Михайло зізнався, що змагання були важкими, але він залишився задоволений результатом.

"Вперше за три роки вдалося обігнати німця, але з'явився новий швидкий суперник. Був би ще один заплив - завоював би" золото ". На жаль, його немає", - зазначив Романчук і висловив надію, що вже на наступних Іграх в Парижі зуміє зібрати повний комплект олімпійських нагород.

Україна на Олімпіаді в Токіо

Україну на Олімпіаді в Токіо в 2021 році представляють понад 150 спортсменів. На даний момент Україна займає 65-е місце в загальному медальному заліку турніру. У скарбничці української збірної є вже п'ять бронзових і одна срібна медаль, яку 1 серпня завоював Романчук. Їх принесли країні:

  • дзюдоїстка Дар'я Білодід, яка завоювала першу для української збірної медаль на Олімпіаді в Токіо,

  • фехтувальник Ігор Рейзлін поповнив скарбничку України другою "бронзою",

  • стрілки Олена Костевич і Олег Омельчук, які завоювали бронзу на Олімпійських іграх в Токіо в кульовій стрільбі,

  • плавець Михайло Романчук в запливі на 800м,

  • тенісистка Еліна Світоліна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?