Жан Беленюк виборов перше "золото" для України на Олімпіаді в Токіо
Категорія
Спорт
Дата публікації

Жан Беленюк виборов перше "золото" для України на Олімпіаді в Токіо

Жан Беленюк виборов перше "золото" для України на Олімпіаді в Токіо
Джерело:  online.ua

Український народний депутат і професійний борець греко-римського стилю Жан Беленюк, який виступає на Олімпійських іграх в Токіо, виборов на змаганнях першу золоту медаль.

Джерело: ONLINE.UA

За офіційними даними, у фінальному двобою 30-річному українському спортсмену протистояв угорець Віктор Лорінц.

Перший раунд завершився з мінімальною поступкою на користь суперника з боку Беленюка (0:1), якому довелося стримувати атаки. Другий відзначився більшою активністю нашого земляка - йому вдалося вирівняти загальний рахунок завдяки 5 балам.

Вже до кінця матчу Беленюк отримав перевагу (5:1) та здолав суперника. Ця золота олімпійська нагорода стала першою для спортсмена в його кар’єрі. Одночасно з цим медаль стала такою першою для України в цілому на Іграх у Токіо.

Одночасно з Беленюком у середу, 4 серпня, на іншу золоту медаль претендував борець греко-римського стилю з України Парвіз Насібов, однак вони відрізнялися за категоріями - перший до 87 кілограмів, а другий - до 67.

Насібову вдалося отримати лише срібну нагороду, він поступився іранському опоненту Мохаммеду Реза Гераї з рахунком 1:9. Це срібло для нашої держави стало других за всі Ігри-2020.

В цілому українські спортсмени здобули вже одне золото, два срібла, а також 6 бронзових медалей.

Олімпійські ігри в Токіо

Згідно з офіційним порядком Олімпіади, вона триватимуть до 8 серпня. В цілому передбачається розіграш 339 комплектів нагород у 33 видах спорту.

Станом на 3 серпня українські олімпіадники поки що здобули шість медалей, серед них п’ять бронзових та одна срібна.

Олімпійські ігри японська столиця мала б приймати ще торік, однак ці плани зірвав карантин, який ввели майже в усіх країнах світу через стрімке та несподіване поширення коронавірусу.

Було вирішено перенести Олімпіаду на 2021 рік, однак японська влада попри встановлення чітких термінів змагань, схоже, все ще коливається. неодноразово зазначалося, що повторне перенесення неможливе — це означатиме повний зрив заходів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?