Кабмін ухвалив рішення про бойкот турнірів за участю росіян
Категорія
Україна
Дата публікації

Кабмін ухвалив рішення про бойкот турнірів за участю росіян

Кабмін ухвалив рішення про бойкот турнірів за участю росіян
Джерело:  online.ua

Згідно з рішенням Кабінету Міністрів України, українським спортсменам заборонено брати участь у змаганнях, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі.

Джерело: Міністр Кабінету Міністрів України Олег Немчінов

Кабмін ухвалив рішення про бойкот турнірів за участю росіян

Міністр молоді та спорту України, а також президент НОК України Вадим Гутцайт запропонували Уряду України ухвалити протокольне рішення, яке забороняє українським спортсменам брати участь у змаганнях, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі, включаючи відбіркові старти на Олімпіаду-2024. Однак, на даний момент, це рішення не опубліковане на сайті Уряду України, і невідомо, як воно діятиме.

На засіданні Уряду ухвалене протокольне рішення за пропозицією колеги Гутцайта про те, що ми беремо участь у відбіркових змаганнях [на Олімпіаду-2024] тільки там, де нема росіян. Відповідно, участь поза межами цих критеріїв може бути підставою для позбавлення федерацій статусу національної, – заявив Немчінов.

Уряд України ухвалив це рішення у відповідь на оновлені рекомендації МОК щодо участі атлетів з Росії та Білорусі у змаганнях. Виконком МОК рекомендував федераціям повернути атлетів із Росії та Білорусі у нейтральному статусі лише для індивідуальних змагань, але не для командних стартів.
Поки що немає докладного пояснення про те, як діятиме рішення Уряду України. Невідомо, чи буде заборона поширюватись на всю турнірну програму чи лише на окремі змагання. Можливо, питання буде уточнене у майбутньому.

Що відомо про ставлення МОК до спортсменів з РФ та Білорусі

Нещодавно Міжнародний олімпійський комітет (МОК) офіційно затвердив рекомендації щодо повернення спортсменів із Росії та Білорусії у світовий спорт. Поки що рішення про можливий допуск росіян та білорусів на Олімпіаду-2024 не було схвалено, проте їм буде дозволено брати участь у кваліфікації Ігор у нейтральному статусі, без прапорів та гімнів своїх країн.
Відповідно до рекомендацій МОК, уболівальники не зможуть приносити символіку на трибуни. Індивідуальним російським атлетам дозволено участь у турнірах, але у командних видах спорту заборона на участь російських та білоруських команд залишається чинною.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?