Об'єднаний союз боротьби скасував відсторонення атлетів з Росії та Білорусі від міжнародних змагань
Категорія
Спорт
Дата публікації

Об'єднаний союз боротьби скасував відсторонення атлетів з Росії та Білорусі від міжнародних змагань

Об'єднаний союз боротьби скасував відсторонення атлетів з Росії та Білорусі від міжнародних змагань
Джерело:  online.ua

В Об’єднаному союзі боротьби (UWW) було прийнято рішення щодо допуску російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. У березні 2022 року спортсмени з РФ та Білорусі були відсторонені від міжнародних змагань через повномасштабне вторгнення Росії.

Джерело: UWW

Рішення UWW щодо допуску спортсменів з РФ та Білорусі

На позачерговому засіданні члени Об'єднаного союзу боротьби (UWW) проголосували за допуск борців з Росії та Білорусі до міжнародних змагань.

Згідно з рішенням UWW, борці з Росії та Білорусі допускаються до змагань як нейтральні атлети з урахуванням рекомендацій МОК.

Процедура допуску конкретних спортсменів до змагань буде здійснюватись незалежною панеллю, склад та критерії якої будуть оголошені UWW у найближчі тижні.

Тим часом, атлети 15-17 років зможуть повернутись до змагань без будь-яких обмежень.

Голова UWW Ненад Лалович наголосив на тому, що спорт нібито має потенціал у зближенні людей з різних культур та походження.

Упродовж історії спорт був засобом зближення людей. Боротьба, як вид спорту, має унікальну здатність об’єднувати людей з різних культур і походженням. Вона має великий потенціал, щоб допомогти у розбудові миру та толерантності між різними громадами, країнами та регіонами, – сказав він.

Там також додали, що санкції щодо російського та білоруського урядів чи державних посадових осіб залишаються, і жоден міжнародний захід під егідою UWW не проводитиметься в Російській Федерації та не буде призначений для неї.

Участь російських та білоруських спортсменів у змаганнях

У березні 2022 року ці спортсмени були відсторонені від участі в таких змаганнях через повномасштабне вторгнення Росії на територію України.

У березні 2023 року Міжнародний олімпійський комітет рекомендував міжнародним спортивним федераціям дозволити спортсменам виступати під нейтральним прапором, що дозволило міжнародним федераціям настільного тенісу та тхеквондо повернути атлетів з Росії та Білорусі до змагань як нейтральних.

У Міжнародному олімпійському комітеті також відповіли на рішення України відмовитися від участі у змаганнях через те, що до них допускають російських та білоруських спортсменів. Там заявили, що в світі забагато воєн, щоб заборонити їм участь в іграх.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?