Міжнародна спільнота завдала нового удару по російському агресору
Категорія
Політика
Дата публікації

Міжнародна спільнота завдала нового удару по російському агресору

Міжнародна спільнота завдала нового удару по російському агресору
Джерело:  online.ua

Організація Об'єднаних Націй виступила з новим жорстким рішенням, спрямованим проти російської окупації в українському Криму. Звіт з приводу чисельних порушень прав людини в регіоні оприлюднив генеральний секретар Антоніу Гутерріш. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на заступницю міністра закордонних справ України Еміне Джапарову в Twitter.

За її словами, у документах поставлені чіткі вимоги до Кремля, ці твердження не користуються "дипломатичними евфемізмами".

Перш за все ООН вимагає від окупаційного режиму припинити систематичні затримання, катування, переселення мешканців Криму. Також російська влада повинна скасувати заборону Меджлісу й забезпечити релігійну свободу.

"Росія повинна забезпечити освіту українською мовою, припинити призов українців до ЗС РФ, відновити майнові права осіб, позбавлених титулу внаслідок "націоналізації". Все це буде частиною нової кримської резолюції Генасамблеї ООН", - підкреслила Джапарова.

Нагадаємо, з лютого-березня 2014 року російський агресор контролює Кримський півострів. Вторгнення в Україну стало приводом для введення жорстких економічних і персональних санкцій проти РФ та кремлівських посадовців.

Станом на 7-й рік окупації на території Криму продовжується репресивна політика, спрямована проти місцевого населення й особливо кримських татар. Їх переслідують з релігійними та суспільними мотивами, десятки людей потрапили до російських тюрем за звинуваченням нібито в екстремізмі.

Як повідомляв ONLINE.UA, команда президента Володимира Зеленського поділилася з українськими громадянами важливою та довгоочікуваною новиною — 5 жовтня вперше офіційно стало відомо про те, що Міністерство закордонних справ має намір провести у 2021 році Кримський саміт. З такою гучною заявою виступила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?