Міжнародна спільнота жорстко звернулася до РФ через окупацію Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Міжнародна спільнота жорстко звернулася до РФ через окупацію Криму

Міжнародна спільнота жорстко звернулася до РФ через окупацію Криму
Джерело:  Крим.Реалії

Представники міжнародної спільноти заявили, що РФ не має права на змушення жителів Криму служити в армії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Крим.Реалії".

Відповідну заяву зробив директор міжнародної організації Human Rights Watch Х'ю Вільямсон, який працює у напрямку Європи та Центральної Азії.

"Подвоюючи це порушення, російська влада також висувають кримінальні обвинувачення проти людей, які відмовляються служити в їхніх збройних силах", - зазначив правозахисник.

Організація оприлюднила спеціальний звіт, що стосується відповідного переслідування кримчан, які відмовилися проходити службу у лавах ЗС РФ. Згідно з документом, окупанти не можуть примушувати жителів відповідних території служити у власних збройних силах. Про це говориться у IV Женевській конвенції.

"Вона також прямо забороняє будь-яке "тиск або пропаганду, спрямовану на забезпечення добровільного призову". Ці заборони є абсолютними, і їх порушення є серйозним порушенням конвенцій", - зазначили у Human Rights Watch.

Нагадаємо, Кримський півострів перебуває під незаконним контролем Росії з лютого-березня 2014 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, з 1 жовтня почався призов у лави ЗСУ. Командування планує протягом наступних місяців призвати на військову службу понад 15 тисяч юнаків.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?