Осінній призов 2019: в штабі ЗСУ зробили важливу заяву
Категорія
Україна
Дата публікації

Осінній призов 2019: в штабі ЗСУ зробили важливу заяву

Осінній призов 2019: в штабі ЗСУ зробили важливу заяву
Джерело:  online.ua

З 1 жовтня 2019 року в Україні стартував осінній призов в армію. Але це не означає, що призовники-строковики автоматично відправляються на виконання бойових завдань в зону ООС. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу оперативного командування "Північ".

У повідомленні ЗСУ зазначено, що брати участь в бойових діях в зоні ООС можуть лише ті військовослужбовці, які пройшли відповідну підготовку, підписали контракт і висловили бажання служити в одній з бойових бригад. Там підкреслили, що питання відправки в армію вирішується індивідуально по кожному призовнику.

У штабі наголосили, що в разі отримання повістки, громадянин зобов'язаний в будь-якому випадку з'явитися до військкомату для уточнень даних і проходження медкомісії. Навіть якщо призовник не отримав повістку, він зобов'язаний в десятиденний термін з початку призову, до 10 жовтня, з'явитися до військкомату, але це не означає, що людина відразу буде відправлена в армію.

Нагадаємо, З 1 жовтня в Україні розпочався призов в українську армію, триватиме він до 31 грудня. Заплановано призвати на службу 15 200 юнаків. Термін строкової служби в армії для призовників, які не мають вищої освіти, становить 18 місяців, для призовників зі ступенем спеціаліста або магістра - 12 місяців.

Зараз призовний вік українців - від 20 до 27 років. За межами цього віку чоловіки можуть відправитися на службу добровільно. Призовники, які отримали повістку з військкомату, зобов'язані прибути на призовну дільницю в термін, зазначений у повістці. Відстрочку від армії можуть отримати призовники, які мають дитину до трьох років, мають двох і більше дітей або вагітну дружину, юнаки, у яких непрацездатні батьки, студенти денних відділень ПТУ, вузів і духовних семінарій, священники, поліцейські, деякі педагоги і лікарі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Головне управління персоналу Генерального штабу Збройних Сил України оприлюднило дані про кількісний склад жінок-військовослужбовців Міноборони. За даними станом на вересень цього року, в українській армії служить 27074 жінки, з них 949 - старші офіцерки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?