Мобілізовані військові армії РФ із жахом розповідають про удари ЗСУ по базі в Макіївці
Категорія
Україна
Дата публікації

Мобілізовані військові армії РФ із жахом розповідають про удари ЗСУ по базі в Макіївці

Мобілізовані військові армії РФ із жахом розповідають про удари ЗСУ по базі в Макіївці
Джерело:  online.ua

Російські ЗМІ із посиланням на губернатора Самарської області Дмитра Азарова повідомляють, що серед загиблих та поранених російських військових в результаті удару ЗСУ по базі окупаційної армії в Макіївці були мобілізовані з Самарської області. 

Джерело:  "Медуза"; російські ЗМІ;

Що відомо про наслідки удару ЗСУ по базі окупантів в Макіївці 

Під ударом опинилися, зокрема, і наші земляки. Є поранені, на жаль, є загиблі. Наразі відомості уточнюються, - зазначив Азаров.

Зокрема, губернатор порадив сім'ям звертатися до військкоматів і на гарячу лінію Міноборони РФ.

У групі самарських мобілізованих повідомили, що внаслідок удару по Макіївці все "ротне майно знищене, залишилося під завалами".

Дружина одного із самарських мобілізованих розповіла журналістам, що внаслідок обстрілу бази було "багато загиблих", багато солдатів "розірвало на частини".

Вона додала, що військові, які вижили, залишилися "практично голі", оскільки переважна частина одягу і продуктів залишилася в зруйнованій будівлі ПТУ.

На думку військового експерта Defense Express Івана Киричевського, ліквідовані в Макіївці військовослужбовці окупаційної армії РФ мали стали частиною мобілізованого резерву.

Що стосується удару по Макіївці, то тут слід відзначити гарну роботу нашої розвідки. Росіяни вже розганяють інформацію, що хтось невідомий перед самим ударом запустив феєрверк і частина їхніх військових вийшла на вулицю, що врятувало їм життя. Тобто цим фактом вони визнають, що не очікували взагалі, що ЗСУ можуть завдати удару по цьому військовому обʼєкту, - підкреслив експерт.

За його словами, російське командування зігнало в Макіївку мобілізованих з важливими військовими спеціальностями. Вони мали підготовку і відносились до "елітних" мобілізованих.

Росіяни вважали, що гуртожиток в Макіївці є для них глибокою тиловою базою. Саме тому вони зігнали туди не просто якихось мобілізованих. Туди були переміщені спеціалісти зі звʼязку та військові інших важливих спеціальностей. Вони повинні були стати кістяком угруповання військ на Сході України. Це були "елітні" мобілізовані, які пройшли вишкіл, - зазначив Киричевський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?