Moderna для боротьби з новими штамами коронавірусу модернізує вакцину
Категорія
Технології
Дата публікації

Moderna для боротьби з новими штамами коронавірусу модернізує вакцину

Moderna для боротьби з новими штамами коронавірусу модернізує вакцину
Джерело:  online.ua

Експерти американської компанії Moderna анонсували випробування вакцини проти коронавірусу COVID-19 на тлі виявлення у світі нових штамів інфекції. Водночас відомо, що препарат показує знижену ефективність проти цих мутацій. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Financial Times.

За оприлюдненими даними, вакцина Moderna ефективна проти штаму 501.V2, який виявили у Південно-Африканській Республіці, та B.1.1.7, що виник на території Великої Британії.

Утім, реакція отриманих антитіл на 501.V2 була в шість разів меншою у порівнянні з “класичним” різновидом. Передбачається, що імунітет може ослабнути, особливо в людей третього віку, які знаходяться у групі ризику.

Згідно з уточненням виконавчого директора Moderna Стефана Банселя, фахівці наразі готуються до “найгіршого сценарію”. Водночас він наголосив на відсутності побоювань щодо ефективності вакцини найближчими місяцями.

Один з керівників компанії наголосив, що існують також добрі новини. Вакцина відзначилася виробництвом в організмі більшої кількості антитіл у порівнянні з людьми, які просто перенесли коронавірус COVID-19 природним шляхом.

Слід нагадати, що Moderna стала першою компанією, яка попередила про випробування так званого бустера проти нових штамів коронавірусу. Наразі перший різновид вакцини вже дозволили для використання на території Великої Британії, Сполучених Штатів, а також країн Євросоюзу.

Як повідомляв ONLINE.UA, у США помер чоловік через кілька годин після вакцинації від коронавірусу. Поліція почала розслідування. Поки невідомо, яку вакцину вводили померлому. Також правоохоронці поки не пов’язують смерть людини з вакцинацією. Також вони уточнили, що в грудні у померлого був позитивний результат тесту на COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?